Ελαχιστο αναμενεται να απομεινει το μη εμβολιασμενο νοσηλευτικο προσωπικο στο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Αρκετά τα ραντεβού για εμβολιασμό που έχουν κλειστεί μέχρι τις 31 Αυγούστου

Μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών αναμένεται πλην απροόπτου να είναι οι υγειονομικοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Αυγούστου στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, και έτσι θα βγουν σε αναστολή, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αυτή είναι η εκτίμηση του Αντιπροέδρου του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Αλέκου Σπανού, κρίνοντας από τον αριθμό των εμβολιασμένων και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί μέχρι και την τελευταία ημέρα.

Ο Σύλλογος εργαζομένων, σε πρόσφατη συνέλευσή του, επανέλαβε τη θέση του, που παραμένει θέση της ΠΟΕΔΗΝ, ότι δηλαδή λένε ναι στον εμβολιασμό, και όχι στην υποχρεωτικότητα.

Ήδη άλλωστε, σημείωσε, η συντριπτική πλειοψηφία τους έχει εμβολιαστεί, με το ποσοστό να υπολογίζεται στο νοσοκομείο Κομοτηνής να είναι το ίδιο με όλη την Ελλάδα, στο 15%. Αυτό όμως αναμένεται να μειωθεί δραματικά τις επόμενες μέρες, γιατί φαίνεται να έχουν κλειστεί πολλά ραντεβού, και να κλείνονται ακόμη, από αρκετούς υγειονομικούς για τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου.

Με δεδομένο ότι έχουν προτεραιότητα, αλλά και πως με τον ρυθμό των εμβολιασμών να έχει μειωθεί, υπάρχουν και διαθέσιμα ραντεβού, αναμένεται να προλάβουν την ημερομηνία «αποκοπής».

Όσο για όσους δεν εμβολιαστούν τελικά, αναμένεται να βγουν σε αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου, και απομένει να φανεί πως θα καλυφθούν τα κενά.

Διαμαρτυρία πολιτών έξω από το Νοσοκομείο με αντιεμβολιαστικά συνθήματα

Το απόγευμα της Τετάρτης, στο μεταξύ, πραγματοποιήσαν διαμαρτυρία έξω από το νοσοκομείο πολίτες, οι οποίοι είχαν συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο αναφερόταν σε στήριξη του συστήματος υγείας.

Παρόλα αυτά η συγκέντρωση, που τελικά έγινε απέναντι από το νοσοκομείο, πήρε μια γενικότερη χροιά κατά του εμβολίου, με ομιλίες που καταφέρονταν κατά της υποχρεωτικότητας αλλά και του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό γενικότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.