Εκρυβαν σε καροτσες φορτηγων μη νομιμους μεταναστες

Το μηχάνημα ανίχνευσης καρδιακών παλμών τους εντόπισε

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (18-3-2024) στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι τρεις διακινητές επιβαίνοντας σε δύο Δ.Χ.Φ. οχήματα (ρυμουλκά μετά των ρυμουλκουμένων), μετέβησαν στο παραπάνω Συνοριακό Σημείο Διέλευσης προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν αποκρύψει στα ρυμουλκούμενα των οχημάτων, στην πρώτη περίπτωση οκτώ μη νόμιμους μετανάστες και στη δεύτερη περίπτωση πέντε μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και Φερών Αλεξανδρούπολης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.