Εκπαιδευση στο 3ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης για την τεχνη της πεζοποριας απο τον Δρομεα Θρακης

Εκπαιδεύτηκαν 100 μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης και 10 εκπαιδευτικοί

Μια μοναδική εμπειρία έζησε η ομάδα του πεζοπορικού τμήματος του Δρομέα Θράκης, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, μαζί με τους μαθητές του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς τους.

Η δράση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης του σχολείου, προς το Δρομέα Θράκης, να εκπαιδευθούν στην πεζοπορία 100 μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης και οι 10 εκπαιδευτικοί τους,

Αρχικά, έγινε θεωρητική εκπαίδευση από τον υπεύθυνο του πεζοπορικού τμήματος, Δημήτρη Κωστόπουλο.

Οι μαθητές/τριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου, μάθανε για την τέχνη της πεζοπορίας: Για το τι είναι η πεζοπορία, τα είδη της, σε ποια μέρη πραγματοποιείται, τι προσφέρει στον άνθρωπο, τι πρέπει να έχει το σακίδιο του πεζοπόρου, το ρουχισμό και τα απαραίτητα αξεσουάρ του, την τροφή που πρέπει να κουβαλά, το απαραίτητο φαρμακείο, τις oδηγίες, την ασφάλεια, τους κίνδυνους  και τα ζώα του δάσους.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κομοτηνής (ΕΟΔ), παρουσίασε τον διασωστικό σάκο, με όλα τα απαραίτητα για τις πρώτες βοήθειες.

Αμέσως μετά ακολούθησε πρακτική εξάσκηση, με πεζοπορία 3χλμ στη Νυμφαία, από το τουριστικό περίπτερο έως το κάστρο και επιστροφή, με στάση για ένα σνακ.

Η ομάδα του πεζοπορικού τμήματος του Δρομέα Θράκης ελπίζει ότι με την καλή αυτή πρακτική, επηρεάσθηκαν θετικά αρκετά παιδιά και δάσκαλοι, αυριανοί πεζοπόροι και αθλητές, με αγάπη στην φύση και στο βουνό.

Ο σύλλογος ευχαριστεί τη Διεύθυνση του σχολείου για την πρόσκληση, όπως και την ΕΟΔ Κομοτηνής, για την παρουσία της, σε όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης με τους εξειδικευμένους διασώστες της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.