Εκπαιδευση στα πτητικα μεσα για ολους τους διασωστες του ΕΚΑΒ Θρακης

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και συνεχίζεται, η εκπαίδευση σε πτητικά μέσα όλων των διασωστών -πληρωμάτων ασθενοφόρων καθώς και των ιατρών και της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ -9- Θράκης στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος»!

Η δράση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την εκπαίδευση των πληρωμάτων για τις περιπτώσεις εκείνες, που θα χρειαστεί η συνδρομή του ΕΚΑΒ και έχει να κάνει με την ασφάλεια και την προσέγγιση  τόσο του ασθενή όσο και των πληρωμάτων στο πτητικό μέσο (ελικόπτερο -αεροπλάνο).

Όπως εξήγησε ο υπεύθυνος τύπου του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θράκης κ. Γαβριήλ Μαυρίδης  «η σημαντικότητα της προνοσοκομειακής φροντίδας σε ένα σύστημα υγείας δεν έγκειται μόνο στη δυνατότητα ανταπόκρισης στο επείγον, αλλά και στην προοπτική να προσφέρει βασική ιατρική φροντίδα στην κοινότητα με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Το προσδοκώμενο είναι η συντονισμένη, έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση για την διάσωση της ζωής ενός ασθενή ή ενός τραυματία και την ανάσχεση της επερχόμενης βλάβης στην υγειά του».

Εξάλλου, θύμισε ο ίδιος κλείνοντας «η προνοσοκομειακή φροντίδα είναι αυτή που κάνει την διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.