Εκκενωθηκε το Νοσοκομειο Αλεξανδρουπολης

Στο Νοσοκομείο Κομοτηνής μεταφέρθηκαν 46 ασθενείς

Εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης αποφασίστηκε παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους και του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, οι οποίοι μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ της Δευτέρας.

Στην απόφαση μεταφοράς των ασθενών με ασθενοφόρα σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας οδήγησε η εξάπλωση της πυρκαγιάς η οποία από τα ξημερώματα του Σαββάτου επελαύνει σε οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με τις φλόγες να είναι ορατές μετά τη 01.00 στην ευρύτερη περιοχή του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Φωτογραφία: Reuters

Η καταστροφική πορεία της φωτιάς -παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στον δήμο Αλεξανδρούπολης- συνεχίζεται, με αποτέλεσμα την εκκένωση μετά τις 02.00 παραθαλάσσιων οικισμών δυτικά της πόλης.

Στην επιχείρηση που στήθηκε συνέδραμαν συνολικά, 30 ασθενοφόρα από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη, Διδυμότειχο, Θεσσαλονίκη καθώς και επιπλέον, 3 στρατιωτικά υπό το συντονισμό του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν 115 διακομιδές.

Φωτογραφία: Reuters

Από τους 115 ασθενείς, 12 ήταν νεογνά και 8 ασθενείς ΜΕΘ. Περίπου 50 περιπατητικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν με λεωφορεία.

Στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το «Αδαμάντιος Κοραής» είχε μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο μετά την εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της πόλης (ΠΓΝΑ). Σύμφωνα με το Λιμενικό, 65 ασθενείς έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου.

Φωτογραφία: Reuters

Στον εξωτερικό χώρο στήθηκαν τέντες για τα σοβαρά περιστατικά ενώ τα καταστρώματα του πλοίου μετατράπηκαν σε θαλάμους. Η προσπάθεια από γιατρούς, νοσηλευτές και δεκάδες διασώστες που μετέφεραν συνέχεια ασθενείς, ήταν υπεράνθρωπη.

Βάσει του σχεδίου έγιναν διακομιδές σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων. Η εκκένωση ξεκίνησε με 12 νεογνά, εκ των οποίων το ένα είναι διασωληνωμένο. Μάλιστα, έχουν διακομισθεί 46 ασθενείς προς το ΓΝ Κομοτηνής. Επίσης ασθενείς διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης και τα νεογνά στην Καβάλα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.