Εισαγγελεας για καταγγελια περι απαιτησης 3.500 ευρω για κλινη σε ΜΕΘ

Η καταγγελία επιβεβαιώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η αποκάλυψη γυναίκας ότι άγνωστη που της συστήθηκε ως «επιτακτικός» υγειονομικός, της ζήτησε φακελάκι 3.500 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσει κρεβάτι στον σύζυγό της που νοσηλεύεται με νέο κορονοϊό στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης έλαβε εντολή να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση από την Ασφάλεια για να διαπιστωθεί αρχικά η βασιμότητα της καταγγελίας κι εφόσον προκύψει ότι αληθεύει, να κινηθούν άμεσες ενέργειες, ώστε να ταυτοποιηθεί η γυναίκα και να ελεγχθεί ποινικά. Το αδίκημα το οποίο θα ερευνηθεί είναι αυτό της εμπορίας- επιρροής (ο παλιός νόμος περί μεσαζόντων).

Την καταγγελία επιβεβαίωσε με δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Οδυσσέας Κάτσακας. Όπως ανέφερε, ως καταγγέλλων φέρεται αστυνομικός, ο οποίος υποστήριξε ότι η γυναίκα συστήθηκε στην πεθερά του ως «επιτακτικός» υγειονομικός κι ότι δήθεν γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, ώστε να εξασφαλίσει κρεβάτι σε ΜΕΘ, διαφορετικά ο ασθενής θα πεθάνει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.