Εγιναν τα εγκαινια του ναισκου της Αγιας Καλλιστης στον ομωνυμο οικισμο

Γλέντι και αναβίωση των εθίμων του γάμου την παραμονή της γιορτής της Αγίας

Έγιναν την Πέμπτη που μας πέρασε τα εγκαίνια του ναΐσκου της Αγίας Καλλίστης, στον περίβολο του κτιρίου της τοπικής Κοινότητας Νέας Καλλίστης, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, συνοδευόμενου υπό κληρικών και διακόνων.
 
Το εκκλησάκι ήταν βαθειά επιθυμία των κατοίκων να γίνει, προκειμένου να τιμάται η Αγία Καλλίστη, η οποία είναι μία από τις σαράντα παρθένες που μαρτύρησαν για την Ορθόδοξη πίστη και εορτάζονται κάθε πρώτη του Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με την παράδοση του χωριού, η εικόνα της Αγίας Καλλίστης βρέθηκε από πιστή κάτοικο τυχαία στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε το σύνολο σχεδόν των κατοίκων του οικισμού, για να τιμήσει την αγία το όνομα της οποίας φέρει και ο ίδιος.

Γλέντι με αναβίωση εθίμων του γάμου, την ορχήστρα «Μπάντα τέτοια» και χορό

              
Σημειωτέον ότι ο εορτασμός της αγίας εφέτος θα είναι ιδιαίτερα πλούσιος, όπως μας ανέφερε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Καλλίστης Μαρία Σιώπη, αφού την παραμονή της γιορτής της αγίας, εκτός από τον εσπερινό, θα αναβιώσουν τα έθιμα του γάμου και θα ακολουθήσει γλέντι με την ορχήστρα «Μπάντα τέτοια» και τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Αβάτου Ξάνθης και φυσικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Νέας Καλλίστης.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.