Εφυγε απο τη ζωη ο Πολιτικος Μηχανικος Γεωργιος Πιτατζης

Διατέλεσε πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης

Έφυγε από τη ζωή ο Πολιτικός Μηχανικός Γεώργιος Πίτατζης. Ο εκλιπών είχε διατελέσει Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης και ξεχώρισε για την αγωνιστικότητά του σε θέματα του κλάδου.

Σε αποχαιρετιστήριο μήνυμά της η κ. Δώρα Κάσσα Παπαδοπούλου, οικογενειακή φίλου του εκλιπόντας, περιγράφει αναλυτικά τον χαρακτήρα και το αποτύπωμά του στα πράγματα του τόπου.  

«Από τους πρώτους Πολιτικούς Μηχανικούς της πόλης μας κέρδισε αμέσως την αποδοχή και τον σεβασμό τόσο των συναδέλφων όσο και των συνανθρώπων του.

Γνώση, ευθύνη, ήθος, ανθρωπιά, κύρος ηγετικό χωρίς ίχνος έπαρσης, όταν εκλέχτηκε Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήματος Θράκης, ήταν μερικά από τα στοιχεία της προσωπικότητας του Γεωργίου Πίτατζη.

Η παρουσία του επί σειρά πολλών ετών ως τεχνοκράτη σε τοπικά θεσμικά όργανα είχε ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί η γνώμη του ήταν πάντα υπεύθυνα στοιχειοθετημένη και τεκμηριωμένη.

Ιδιαίτερη ήταν η ευγνωμοσύνη των Μηχανικών που στελέχωσαν τις Επιτροπές Ελέγχου των Ιδιωτικών επενδύσεων στη Θράκη προς τον Γεώργιο Πίτατζη. Ήταν από τους πρώτους, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, που αντιλήφθηκε πόσο άδικες ήταν οι ποινικές διώξεις τους και ηγήθηκε ενός δύσκολου αγώνα από κοινού με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τους Νομικούς συμβούλους του με απαλλακτικό για όλους τους Μηχανικούς αποτέλεσμα.

Ως σύζυγος, πατέρας και παππούς ήταν εξαιρετικά δοτικός, γιατί έτρεφε άπειρη αγάπη για τα αγαπημένα του πρόσωπα. Αλλά και ο ίδιος απολάμβανε την τρυφερότητα και τη φροντίδα τους με ανοιχτή πάντα καρδιά μέχρι το τέλος.

Άδικο να κόβεται το νήμα μιας πλούσιας σε αγώνες, αξίες και συναισθήματα ζωής. Ωστόσο η ευγενική και φωτεινή προσωπικότητα του Γεωργίου Πίτατζη χαράχτηκε ανεξίτηλα στις ψυχές των οικείων του, των συγγενών και των φίλων του. Και εκεί θα φωλιάζει για πάντα.

Μαζί με τους οικείους του εξίσου θα τον θυμούνται με σεβασμό και ευγνωμοσύνη και οι συνάδελφοί του Μηχανικοί, γιατί υπερασπίστηκε με σθένος από θέσεις ευθύνης τα δικαιώματά τους.

Θερμά συλλυπητήρια,

Κουράγιο και δύναμη στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Θράκης που θα τον δεχτεί.

Καλό Παράδεισο».

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείος του και από τον ΠτΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.