Εφυγε απο τη ζωη ο επι διετια  Διευθυντης και Αρχισυντακτης του «Παρατηρητη της Θρακης» Γιαννης Σωτηριαδης

Θητεύσαμε και μάθαμε πολλά δίπλα του όταν ήταν μαζί μας την διετία 1993-94

Από Αμαλιάδος πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από τη ζωή ο διευθυντής και Αρχισυντάκτης του «Παρατηρητή της Θράκης» τη διετία 1993-94 Γιάννης Σωτηριάδης, δίπλα στον οποίο θητεύσαμε και μάθαμε πολλά.

Με σπουδές στην Ιταλία ο Γιάννης Σωτηριάδης και λάτρης της αρχιτεκτονικής, είχε παθιασμένη σχέση με την ερευνητική δημοσιογραφία και τον έλεγχο του δημόσιου βίου.

Από τις επτά το πρωί στα γραφεία της εφημερίδας μέχρι τις 9.00  επικοινωνούσε με τις πηγές του, πρόσωπα εμπιστοσύνης σε θέσεις κλειδιά του δημόσιου τομέα και σε υπηρεσίες, και άκουγε με πολύ προσοχή όσα του μετέφεραν οι πολίτες οι οποίοι είχαν βέβαια άλλη σχέση τότε με τη δημοσιογραφία, μια και ο Τύπος  είχε ακόμη δύναμη, και θεωρούνταν όντως ευεργετικό εργαλείο για την ουσιαστική λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. 

Ο Γιάννης, πολυγραφότατος, κατήγγειλε, αναδείκνυε θέματα, αναζητούσε αλλά και έπαιρνε απαντήσεις από  οποιοδήποτε  θεσμικό παράγοντα, δήμαρχο, νομάρχη ή βουλευτή  αστυνομικό διευθυντή και οιονδήποτε προϊστάμενο υπηρεσίας.

Παθιασμένος δημοκράτης εξοργιζόταν με την κοινωνική ανισότητα και την αντίληψη ενίων εκπροσώπων της πολιτικής ότι η Ροδόπη είναι το προσωπικό τους φέουδο.

Στενός φίλος του αειμνήστου δημάρχου Τάσου Βαβατσικλή διατήρησαν την αγάπη και τη φιλία που τους ένωνε εφόρου ζωής.

Συνοδοιπόρος αργότερα της αειμνήστου συζύγου του, της αρχιτέκτονος Μαριάννας Σκαπαριώτου στην αρχιτεκτονική και το σχέδιο, με την οποία και διέμεναν τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ο θάνατός της του στοίχισε πολύ. Δυο χρόνια περίπου έτσι μετά ο Γιάννης αποφάσισε δια παντός να είναι μαζί της.

Αγαπημένε Γιάννη, Καλό σου ταξίδι!!!

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, την κόρη του Νάντια και τα εγγόνια του.

«Παρατηρητής της Θράκης»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.