Εφυγε απο τη ζωη 19χρονη φοιτητρια του ΔΠΘ

Το "αντίο" του Προέδρου του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Περικλή Πολυζωίδη

Έφυγε από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο 19χρονη φοιτήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με καταγωγή από τον Βόλο.

Η 19χρονη, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύονταν τις τελευταίες δυο εβδομάδες, καθώς αντιμετώπιζε επιθετικό καρκίνο στο στομάχι που πολύ γρήγορα έκανε γενικευμένες μεταστάσεις.

Ο θάνατος της 19χρονης έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Βόλου, και όχι μόνο, με συγγενείς, φίλους, καθηγητές της να την αποχαιρετούν.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ κ.Περικλής Πολυζωίδης ο οποίος έγραψε σχετικά:

«Η πολυαγαπημένη μας φοιτήτρια Μ.Μ. μας είχε ενημερώσει για το θέμα υγείας που αντιμετώπιζε. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Έφυγε από την ζωή ύστερα από γενναία μάχη. Ήταν ενθουσιασμένη με τη σχολή μας και όσο κι αν δυσκολευόταν προσπαθούσε να ανταπεξέλθει στα μαθήματα της ακόμη και κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών.

Είμαστε σίγουρες και σίγουροι ότι το κοριτσάκι μας αναπαύεται τώρα χαρούμενο στην αγκαλιά της Μεγαλόχαρης, απαλλαγμένο από τις αρρώστιες, τις αγωνίες και τα βάσανα αυτού του τόσο ρηχού, άδικου, ανόητου και μάταιου κόσμου.

Σήμερα δε θρηνούμε για αυτήν την όμορφη ψυχούλα που βρήκε ανάπαυση και ειρήνη, αλλά για το δικό μας κενό, τη δική μας αγωνία, το δικό μας αδιέξοδο, τη δική μας ορφάνια.

«Χαίρε σεμνή, η Θεόν σαρκί τεκούσα εις πάντων σωτηρίαν,

δι’ ης γένος των ανθρώπων εύρατο την σωτηρίαν·

διά σού εύροιμεν Παράδεισον, Θεοτόκε αγνή ευλογημένη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.