Εφτιαχναν την «προικα» τους κλεβοντας καταστηματα στην Ξανθη

Χειροπέδες σε δύο από τους δράστες αναζητείται ακόμη ο τρίτος

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, κλοπή από κατάστημα στην Ξάνθη, που διαπράχθηκε στις 19/20 Μαρτίου.
 
Για την υπόθεση συνελήφθησαν στις 20 και 21 Μαρτίου, στην Ξάνθη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, οι δύο άνδρες, ηλικίας 23 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη 30χρονο, κατηγορούμενο για το ίδιο αδίκημα.
 
Ειδικότερα, οι δράστες, στις 19/20-3-2016, διέρρηξαν κατάστημα στην πόλη της Ξάνθης και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του διάφορα είδη προικός και ρουχισμού.
 
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία των δραστών και να συλλάβουν τους δύο δράστες.
 
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε μία συσκευασία με διάφορα είδη προικός, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Σημειώνεται ότι οι 2 δράστες, ηλικίας 23 και 30 ετών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία, κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και σωματικές βλάβες, ενώ ο 20χρονος έχει απασχολήσει για κλοπές. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 

38χρονο Αλβανό που διέμενε παράνομα συνέλαβε η αστυνομία στη Δράμα

Συνελήφθη τη Δευτέρα το βράδυ, στην Προσοτσάνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου και του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 38χρονος, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για παράνομη απασχόληση μη νόμιμου αλλοδαπού και διευκόλυνση της παράνομης διαμονής του στη χώρα.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δράστη, διότι απασχολούσε παράνομα, στην κτηνοτροφική του μονάδα που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή της Δράμας, έναν 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος παρέμενε παράνομα στη χώρα, διευκολύνοντας επίσης την παράνομη διαμονή του στη χώρα.
 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.