Δρομεας Θρακης: Πεζοπορικη Διαδρομη στην Κιρκη

Για όλη την οικογένεια την Κυριακή 30 Ιανουαρίου

Με μια διαδρομή για όλη την οικογένεια στην Κίρκη, συνεχίζει  την περιπέτεια των πεζοπορικών διαδρομών του ο Δρομέας Θράκης. Με Εκκίνηση και Τερματισμό την κεντρική πλατεία της Κίρκης. Το ραντεβού των ΙΧ στις 9.45πμ μετά τα στρατόπεδα, πριν τον βόρειο κόμβο της Εγνατίας οδού και την είσοδο του δρόμου της Κίρκης. Τελικό ραντεβού μετά τις 10πμ στην πλατεία της Κίρκης και εκκίνηση πεζοπορίας στις 10.30πμ

Η διαδρομή

Περιγράφοντας τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες οι διοργανωτές εξηγούν: «ξεκινάμε τη διαδρομή μας με μια μικρή ξενάγηση στα ιστορικά χαρακτηριστικά σημεία του πρώτου οικισμού της περιοχής της Κίρκης από τον Θόδωρο Ελευθεριάδη, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου της ομώνυμης περιοχής.

Στη συνέχεια ξεκινάμε τη διαδρομή μας και κάνουμε την πρώτη μας στάση στο χώρο αναψυχής όπου υπάρχει και η παραδοσιακή βρύση που χρονολογείται από το 1896.!

Συνεχίζουμε όπου συναντάμε και το σημείο θέασης όπου θα έχουμε πανοραμική θέα προς το χωριό της Κίρκης και ακολουθώντας το μονοπάτι καταλήγουμε στο Εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης όπου και θα κάνουμε το μεγάλο μας διάλειμμα για να απολαύσουμε ένα σνακ και να ξεκουραστούμε.

Στη συνέχεια συνεχίζουμε μέσα από ένα όμορφο μονοπάτι μέσα στο Πευκοδάσος και διασχίζοντας το ρέμα Αράπη φτάνουμε σε ένα ύψωμα με θέα το χωριό και το χώρο των μεταλλείων.

Τέλος κατηφορίζουμε προς τον Σιδηροδρομικό σταθμό και καταλήγουμε στο χωριό όπου αφού γνωρίσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού θα απολαύσουμε τοπικά εδέσματα σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

Αιτήσεις συμμετοχής-Πληροφορίες

Μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά από 8 ετών, με αθλητικό επίπεδο και συνοδεία γονέα.

Το κόστος ορίζεται στα 6 ευρώ το άτομο, ζευγάρι ή γονέας με παιδί στα 10 ευρώ και δύο γονείς με παιδί 15 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdNO4X8rdyPO06Ilvg-w7-xNpCjbLvGFrRzAVb1makM68NCqA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Τα χρήματα θα κατατίθενται στον λογαριασμό του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στην τράπεζα Πειραιώς: GR3101711830006183148954801. Εάν η κατάθεση γίνει από άλλη τράπεζα πρέπει να καταβληθεί και το αντίστοιχο πέναλτι.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας, δια ζώσης και στο γραφείο του ΔΡΟΜΕΑ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς, καθημερινές 5-8μμ.

Αρχηγός αποστολής-Δημήτρης Κωστόπουλος-τηλ.6937318054

Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ)

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, ισοθερμικό t-shirt/μακρυμάνικο, μια στεγνή αλλαξιά ρούχα για την επιστροφή, fleece, ελαφρύ αντιανεμικό/ jacket, ζεστό καπέλο, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, γάντια για όσους έχουν ευαισθησία, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης… και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρουσιάσουν στον αρχηγό αποστολής, στο σημείο συνάντησης της πεζοπορίας, ένα από τα παρακάτω έγγραφα σύμφωνα με το Υγειονομικό πρωτόκολλο:

Πεζοπόροι (18 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (σε ισχύ).

Πεζοπόροι έως και 17 ετών: επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν την πεζοπορία (συστήνεται την ημέρα της πεζοπορίας).

Χρήση μάσκας μέχρι την εκκίνηση και ξανά μετά τον τερματισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.