Δωρεα 30 φαρμακειων στην Πυροσβεστικη της Ροδοπης απο την ΑΒΑΞ

Θα τοποθετηθούν στα οχήματα για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμού στο πεδίο

Στη δωρεά 30 φαρμακείων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής μας προχώρησε η ΑΒΑΞ, ώστε να έχουν οι Πυροσβέστες την δυνατότητα πρώτων βοηθειών στο πεδίο, σε περίπτωση τραυματισμού τους.

Όπως τόνισε ο κ. Γιώργος Παπασχάλης, υπεύθυνος υγιεινής και ασφάλειας της εταιρείας ΑΒΑΞ, αποφάσισαν να κάνουν μια δωρεά 30 φαρμακείων προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ροδόπης, μετά από επαφές μεταξύ των δύο πλευρών για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Η ΑΒΑΞ έχει κάνει ήδη δωρεές, στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης, στην Τροχαία Κομοτηνής και στην Αστυνομική υπηρεσία, λόγω της παρουσίας της στην περιοχή μας, αρχικά για το έργο της κατασκευής του διασυνδετήριου Αγωγού Ελλάδας Βουλγαρίας (IGB) και στη συνέχεια για την κατασκευή δικτύων διανομής Φυσικού Αερίου στην Κομοτηνή, όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Τασάκος, υπεύθυνος όλου του τομέα κατασκευής δικτύων της ΑΒΑΞ.

Πάντα απαραίτητα τα φαρμακεία

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΠΥ Ροδόπης κ. Κώστας Παπάζογλου ευχαρίστησε την ΑΒΑΞ για τη δωρεά της, τονίζοντας πως θα βοηθήσει σημαντικά την υπηρεσία στα περιστατικά.

Μάλιστα μόλις την προηγούμενη ημέρα, κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς, ένας συνάδερφός τους τραυματίστηκε, όταν το πόδι του «τρύπησε» τον όροφο στο πατάρι που επιχειρούσε, και χρειάστηκε πρώτες βοήθειες, με τα φαρμακεία αυτά να είναι απαραίτητα σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Είναι φαρμακεία που θα μπουν στα οχήματα και θα είναι διαθέσιμα για τους πυροσβέστες στην πρώτη γραμμή» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.