Διοργανωση 5ου Πανελληνιου Συνεδριου Κινητων Μοναδων Ψυχικης Υγειας

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Οκτωβρίου 2012, στο ξενοδοχείο Astir Grecotel στην Αλεξ/πολη.
Το συνέδριο υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος « ΨΥΧΑΡΓΩΣ», «στον άξονα προτεραιότητας 13 – εδραίωση της μεταρρύθμισης στον Τομέα Ψυχικής Υγείας, Ανάπτυξη της Α΄βάθμιας φροντίδας Υγείας και προάσπισης της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Το συνέδριο υλοποιείται σε ετήσια βάση από το 2008 σε περιοχές όπου λειτουργούν Κινητές Μονάδας Ψυχικής Υγείας και η διεξαγωγή του εντάσσεται σε μια κοινή προσπάθεια 25 Κινητών Μονάδων, που λειτουργούν σε εθνικό επίπεδο, ώστε να υπάρχει ένας ουσιαστικός χώρος συνάντησης επικοινωνίας, ενημέρωσης, ανταλλαγής προτάσεων και υλικού, καθώς η διασπορά των υπηρεσιών σ’ όλη την Ελλάδα δυσχεραίνει την επικοινωνία.
Στις εργασίες του συνεδρίου θα παραβρεθούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, χρήστες των υπηρεσιών μας καθώς και φροντιστές τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.