Δημοσιευτηκε το ΦΕΚ για τις μεταθεσεις Αστυνομικων σε παραμεθοριες περιοχες

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α-185 το Προεδρικό Διάταγμα 107/2012 που τροποποιεί τις διατάξεις του Κώδικα Μεταθέσεων των Αστυνομικών (Π.Δ.100/2003), καθώς πλέον ένας αστυνομικός μπορεί και χωρίς να έχει τοποθετηθεί να υπηρετεί στον τόπο συμφερόντων του, αρκεί αυτός να ανήκει στις παραπάνω διευθύνσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 107/2012 καθορίζεται ως εξής:

• Ο χρόνος απόσπασης – μετακίνησης αστυνομικού με αίτησή του, στον τόπο συμφερόντων του, σε Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ροδόπης, Ξάνθης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Α΄ Δωδεκανήσου και Β΄ Δωδεκανήσου, δεν λογίζεται ως διανυθείς στον τόπο συμφερόντων του.
• Μέχρι σήμερα «Οι εξερχόμενοι από τη Σχολή Αξιωματικών Υπαστυνόμοι Β΄ τοποθετούνταν υποχρεωτικά και δεν μετακινούνταν για οποιοδήποτε λόγο για ένα (1) τουλάχιστον έτος σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης και Μεταγωγών Δικαστηρίων, καθώς και σε Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας, Τμήματα Τροχαίας, Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Τμήματα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης και Αστυνομικούς Σταθμούς». Μετά την τροποποίηση του Π.Δ.107/2012 εξαιρούνται της διάταξης αυτής, όσοι αποσπώνται – μετακινούνται σε Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Α΄ Δωδεκανήσου και Β΄ Δωδεκανήσου.
• Οι προαγόμενοι σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 82/2006 (Α ΄ 86) στο βαθμό του Αρχιφύλακα γενικών καθηκόντων μετατίθενται υποχρεωτικά και δεν μετακινούνται για οποιοδήποτε λόγο για ένα (1) τουλάχιστον έτος σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης και Μεταγωγών Δικαστηρίων, καθώς και σε Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας, Τμήματα Τροχαίας, Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Τμήματα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης και Αστυνομικούς Σταθμούς, με την επιφύλαξη της παραγράφου 3. Εξαιρούνται όσοι εμπίπτουν στην περίπτωση του εδαφίου η΄ της παρ. 2 του άρθρου 19, εφόσον οι λόγοι υγείας αφορούν τους ίδιους, καθώς και όσοι αποσπώνται – μετακινούνται σε Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Α΄ Δωδεκανήσου και Β΄ Δωδεκανήσου. Οι προαναφερόμενοι παραμένουν στις Υπηρεσίες τους μέχρι την περίοδο των τακτικών μεταθέσεων, οπότε μετατίθενται με τη διαδικασία των παραγράφων 2-4 του άρθρου 15 του Π.Δ.100/2003.

 

Σταυρούλα Τζατζανά, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ροδόπης «Είμαστε αντίθετοι με την απόφαση του υπουργείου»

 

Σχετικά με την δημοσιοποίηση του ΦΕΚ Α-185  του Προεδρικού Διατάγματος Δ107/2012 που τροποποιεί τις διατάξεις του Κώδικα Μεταθέσεων των Αστυνομικών ( Π.Δ.100/2003) η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπάλληλων του Νομού Ροδόπης κ, Σταυρούλα Τζατζανά, δήλωσε πως βρίσκει αντίθετη την ομοσπονδία η απόφαση αυτή, αφενός γιατί ερήμην της το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη πήρε την απόφαση «εν τω μέσω της νυχτός», χωρίς να  ενημερώσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών(ΠΟΑΣΥ),  θέλοντας να δείξει την «καλή πλευρά» του  ως προς τις αποσπάσεις –μεταθέσεις των νεοεξερχομένων από τις  σχολές αστυνομικών, αφήνοντας στον εκάστοτε αστυνομικό να επιλέξει τον τόπο καταγωγής του για να μετατεθεί. Αφετέρου γιατί η απόφαση αυτή εγκυμονεί πολλούς κινδύνους λόγω της απειρίας των νέων αστυνομικών, ειδικά όταν τοποθετούνται στις παραμεθόριες περιοχές, αλλά και γιατί το Υπουργείο ανά πάσα στιγμή θα παρεμβαίνει κατά το δοκούν.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.