Δικτυο οπτικων ινων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνης

Και τέσσερις άλλες ΒΙΠΕ της χώρας από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. και τη Vodafone Ελλάδας

Σε εμπορική συμφωνία με αντικείμενο την αξιοποίηση, εκμετάλλευση, διαχείριση, αναβάθμιση και συντήρηση των δικτύων οπτικών ινών σε πέντε βιομηχανικές περιοχές του δικτύου της προχώρησε η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. με την Vodafone Ελλάδας.
 
Η συμφωνία αφορά τις ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής, Ιωαννίνων, Πατρών και το Βιομηχανικό Πάρκο Καστοριάς, για χρονικό διάστημα επτά ετών.
 
Η συμφωνία θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στις πέντε αυτές βιομηχανικές περιοχές να απολαμβάνουν σύγχρονες λύσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε ανταγωνιστικές τιμές. Στις υπηρεσίες αυτές της Vodafone συγκαταλέγονται υπηρεσίες Business Internet, διασύνδεσης iPVPN, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και cloud, οι οποίες θα διευκολύνουν τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις να υποστηρίξουν αποτελεσματικότερα τις λειτουργίες τους αλλά και να ανταγωνιστούν με ίσους όρους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
 
Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. κ. Φίλιππος Κονταξής είπε: «Η επένδυση της εταιρείας, ύψους 3 εκατ. ευρώ, σε δίκτυα οπτικών ινών, και η αξιοποίησή τους σε συνεργασία με τη Vodafone, αρχικά σε πέντε ΒΙ.ΠΕ. και σταδιακά σε περισσότερες εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας αναβάθμισης και ενίσχυσης των υπηρεσιών που παρέχουμε ως φορέας διοίκησης και διαχείρισης ΟΥΔ. Σε συνδυασμό με το τριετές επενδυτικό πλάνο της εταιρείας που αφορά κυρίως τις κοινόχρηστες υποδομές απο-δεικνύει έμπρακτα τη βούλησή μας να είμαστε δίπλα στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις και να δρούμε ως καταλύτης της ανάπτυξής τους».
 
«Η συνεργασία της Vodafone με την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. είναι ιδιαίτερα επωφελής για τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στις ΒΙ.ΠΕ. Η Vodafone θα προχωρήσει σε αξιοποίηση και αναβάθμιση των δικτύων, ενώ συγχρόνως θα προσφέρει στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις προηγμένες υπηρεσίες της σε προνομιακές τιμές, όντας ένας αξιόπιστος συνεργάτης τους. Με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις των περιοχώναυτών θα μπορέσουν να ενισχύσουν τη θέση τους στο ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου δραστηριοποιούνται», δήλωσε η κυρία Κάτια Σταθάκη, Εμπορική Διευθύντρια εταιρικών πελατών της Vodafone Ελλάδας. 

Τι προβλέπει η συμφωνία 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Vodafone θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
 
-Αξιόπιστη, υψηλής χωρητικότητας και με εγγυημένη ποιότητα πρόσβαση στο Internet. Εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη και αποδοτική παρουσία της επιχείρησης μέσα από τους κόμβους του Internet της Vodafone, που είναι σχεδιασμένοι και λειτουργούν με τα πλέον υψηλά πρότυπα.
 
-Διασύνδεση δικτύου, μέσω του μεγαλύτερου ιδιόκτητου δικτύου μετάδοσης στην Ελλάδα. Η υπηρεσία επιτρέπει τη διασύνδεση των γραφείων ή/και καταστημάτων της επιχείρησης μέσω μισθωμένων κυκλωμάτων και προσφέρει, μεταξύ άλλων, υψηλή διαθεσιμότητα και δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης. |
 
-IPVPN (IP Virtual Private Network), ώστε να συνδέονται σε ένα Ιδεατό Ιδιωτικό Δίκτυο όλα τα σημεία παρουσίας της επιχείρησης (γραφεία ή/και τα καταστήματα) -σε όποια περιοχή και αν βρίσκονται, όσο απομακρυσμένα κι αν είναι- για μετάδοση δεδομένων και φωνής. Με την υπηρεσία IPVPN ενισχύεται η παραγωγικότητα, καθώς οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες έχουν άμεση πρόσβαση στις εταιρικές εφαρμογές και μειώνονται τα λειτουργικά κόστη διασύνδεσης μεταξύ των σημείων της επιχείρησης.
 
-Σταθερή τηλεφωνία πολλών καναλιών, μέσω του Vodafone One Net integration, που επιτρέπει τη διατήρηση του υφιστάμενου τηλεφωνικού κέντρου και καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησης, προσφέροντας υψηλή ποιότητα και ασφάλεια των παρεχο-μένων υπηρεσιών, μείωση του τηλεπικοινωνιακού κόστους σε σχέση με τις δαπάνες του υφιστάμενου δικτύου και προηγμένη τεχνική υποστήριξη.
 
-Τηλεφωνικό κέντρο στο Cloud μέσω της υπηρεσίας Vodafone One Net Cloud, που παρέχει όλες τις λειτουργίες ενός κορυφαίου μοντέλου της αγοράς αλλά χωρίς up front κόστος αφού δεν απαιτεί εφάπαξ επένδυση τηλεφωνικού κέντρου και κόστη συντήρησης. Η υπηρεσία προσαρμόζεται στις ανάγκες της επιχείρησης όπως αυτή μεγαλώνει και παρέχεται με χαμηλό μηνιαίο κόστος, ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών.
 
Ειδικότερα με το Vodafone One Net Cloud ενσωματώνονται όλα τα σταθερά τερματικά ή/και IP τηλεφωνικές συσκευές καθώς και οι κινητές γραμμές σε ένα ολοκληρωμένο ΡΒΧ σύστημα. Εξασφαλίζεται έτσι πραγματική σύγκλιση, καθώς η σταθερή τηλεφωνία αποκτά πλήρως το κινητό ως τερματική συσκευή και ισότιμο μέλος του τηλεφωνικού κέντρου, έξυπνη δρομολόγηση κλήσεων, ώστε να ελαχιστοποιείται ο αριθμός των αναπάντητων κλήσεων, και ευελιξία των χρηστών να χρησιμοποιούν διαφορετικού τύπου συσκευές ανάλογα με τις ανάγκες τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.