Διαγραφη δανειων ζητουν οι παλιννοστησαντες της Κομοτηνης

Συνεχίζονται οι οχλήσεις για αποπληρωμή των δανείων τους, ενώ δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν

Διαγραφή των δανείων τους, μιας και πλέον αδυνατούν να τα πληρώσουν ή ακόμα και να μπουν σε ρύθμιση, ζητούν οι παλιννοστήσαντες της Κομοτηνής, που την Τετάρτη 3 Αυγούστου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην περιοχή της Νέας Μοσυνούπολης.

Το πρόβλημα των δανείων είναι παλιό και γνωστό, και κάτι για το οποίο έχουν πραγματοποιήσει επανειλημμένα διαμαρτυρίες. Και ενώ έχουν υπάρξει νομοθετικές παρεμβάσεις, αυτές, σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, λόγω αδυναμίας των περισσοτέρων ακόμα και να υπαχθούν στις ρυθμίσεις.

Να θυμίσουμε πως πάνω από 1.000 οικογένειες αντιμετωπίζουν στην Κομοτηνή αυτό το πρόβλημα, ενώ συνεχίζονται, και από ότι αναφέρθηκε και έχει γίνει πιο έντονο, το θέμα των οχλήσεων των τραπεζών για αποπληρωμή του δανείου, και την απειλή των κατασχέσεων να επικρέμεται πάντα πάνω από τα κεφάλια τους.

Άλλωστε, όπως τονίζουν, δουλειές δεν υπάρχουν, και πολλοί από αυτούς που έχουν απομείνει είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, μιας και οι νεότερες γενιές έχουν μεταναστεύσει στις μεγάλες πόλεις είτε στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερη τύχη.

Για αυτό και επανέλαβαν, όπως έκαναν και σε προηγούμενες διαμαρτυρίες, πως θεωρούν ότι το κράτος τους διώχνει από την Θράκη.

Έτσι ζητούν τη διαγραφή των δανείων, τα οποία συνεχίζουν να τρέχουν, διαφορετικά σκέφτονται την προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια (για τα δάνεια εκκρεμεί υπόθεση που έχει εισαχθεί στο ΣτΕ, όμως η συζήτησή της έχει αναβληθεί δύο φορές και αναμένεται να γίνει στα τέλη του έτους).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.