Δεν το βαζει κατω η κινηση πολιτων για σχολειο στο Χαρμανλικ

Συναντήθηκε με τον Γ. Μπαλάφα και του έθεσε το θέμα

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Μπαλάφα είχαν, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Κομοτηνή, μέλη της κίνησης πολιτών «Θέλουμε Μειονοτικό Σχολείο». Τα μέλη στην ολιγόλεπτη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν ενώπιον του υφυπουργού το ιστορικό αλλά και τις ανάγκες που καθιστούν επιτακτική την ανέγερση νέου μειονοτικού σχολείου στην περιοχή Χάρμανλικ Κομοτηνής, ενώ του ενεχυρίασαν και σχετικό έγγραφο.  

Γνωστοποιώντας τις παραπάνω ενέργειες σε σχετική της ανακοίνωση η κίνηση πολιτών σημειώνει:

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υφυπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Μπαλάφα στις 3 Ιουνίου 2016, στην Κομοτηνή του θέσαμε και από κοντά το θέμα της ανέγερσης του μειονοτικού σχολείου στην περιοχή Χάρμανλικ Κομοτηνής.
 
Οι μέχρι τώρα προσπάθειες της κίνησης πολιτών «Θέλουμε Μειονοτικό Σχολείο» έχουν διαλευκάνει την υπόθεση αυτή, καθώς σε απαντήσεις των υπουργείων Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων και Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, αλλά και της συναρμόδιας εταιρίας με τον δήμο Κομοτηνής για την ανέγερση σχολικών διδακτηρίων, δίνονται απαντήσεις σε ερωτηματικά, που ταλαιπωρούσαν για πολλά χρόνια την τοπική μας κοινωνία. 
 
Αυτά που είχαν και έχουν μεγάλη σημασία για την Κίνηση Πολιτών «Θέλουμε Μειονοτικό Σχολείο» είναι τα εξής:
 
1. Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης που αναφέρει ότι , το δημοτικό συμβούλιο είναι αρμόδιο για την διαχείριση των πιστώσεων από τους Κ.Α.Π.
2. Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων ότι τα μειονοτικά σχολεία αντιμετωπίζονται ισότιμα με τα δημόσια όσο αφορά την επιχορήγηση των λειτουργικών δαπανών και δαπανών συντήρησης τους.
3. Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων ότι μπορεί να ανεγερθεί μειονοτικό σχολείο σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δημοσίου.
4. Η απάντηση της συναρμόδιας εταιρίας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ με τον δήμο Κομοτηνής για ανέγερση διδακτηρίων σχετικά με τη σύσταση επιτροπής για το θέμα.
 
Υπενθυμίζουμε ότι στις 31 Μαρτίου του 2016 οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Βαρδαλής και Γιάννης Δελής είχαν υποβάλει ερώτηση στην βουλή των Ελλήνων με θέμα «Κτιριακά προβλήματα στα μειονοτικά σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κομοτηνή» κατόπιν συνεργασίας της κίνησης πολιτών μας με τον κ. Νίκο Φακιρίδη». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.