Δεν αφηνει κανενα εκπαιδευομενο μονο του το ΣΔΕ Κομοτηνης

Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον των νέων υποψηφίων εκπαιδευόμενων, που έχουν συμπληρώσει ήδη 5 τμήματα

Νέες προοπτικές για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών ανοίγει η τηλεκπαίδευση

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τις εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, τόσο τηλεφωνικά, όσο ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τον διευθυντή του κ. Ηλία Βλάχο, που τονίζει πως το σχολείο είναι έτοιμο να υποστηρίξει τους μαθητές του, ακόμα και αν χρειαστεί, όπως πέρυσι, να περάσουν στην τηλεκπαίδευση.

Το σχολείο ήδη προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες, αλλά και στις εργασίες που γίνονται στο χώρο του, για την βελτίωση των υποδομών του.

Λόγω αυτών των εργασιών, η επικοινωνία με το κοινό, στο σχολείο, θα είναι δυνατή από τις 1-12 Σεπτεμβρίου καθημερινά και ώρες 10:00-13:00 το πρωί, ενώ από τις 13 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 16:30-20:15. Οι εγγραφές συνεχίζονται κανονικά είτε τηλεφωνικά (6988550149), είτε μέσω email: [email protected], είτε μέσω ηλεκτρονικής αίτησης.

Στόχος όσο δυνατόν περισσότερα τμήματα

Όπως ανέφερε ο κ. Βλάχος, οι εγγραφές θα συνεχιστoύν μέχρι τον Οκτώβριο, προσπαθώντας να συμπληρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα.

«Το ευχάριστο είναι ότι οι νέοι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι συμπληρώνουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για την εγγραφή στο ΣΔΕ Κομοτηνής» σημείωσε ο κ. Βλάχος, που τόνισε πως ήδη έχουν συμπληρώσει 5 τμήματα, δύο του δευτέρου έτους και τρία του πρώτου. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι εγγραφές γίνονται κυρίως στις αρχές Σεπτεμβρίου, περιμένουν ακόμα περισσότερους ενδιαφερόμενους, ώστε να κάνουν και περισσότερα τμήματα, κάτι που σημαίνει και περισσότερους καθηγητές.

Ο «εναγκαλισμός» της τεχνολογίας πάντως για τις εγγραφές κάνει αισιόδοξο τον κ Βλάχο ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία οι μαθητές τους στο απευκταίο σενάριο, να γίνουν μαθήματα για κάποια περίοδο εξ αποστάσεως, όπως πέρυσι.

«Τα μαθήματα θα γίνονται ακόμα και τότε ηλεκτρονικά, δεν αφήνουμε κανένα μόνο του» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως πέρυσι, με την εκκίνηση των μαθημάτων είχαν ξεκινήσει μαθήματα για την σωστή χρήση των υπολογιστών και του λογισμικού, αλλά ακόμα και όσοι δεν κατάφεραν, είχαν επαφή με το σχολείο είτε με μηνύματα είτε, στη χειρότερη περίπτωση, μέσω φωτοτυπιών και τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους καθηγητές.

«Το ΣΔΕ Κομοτηνής δεν αφήνει κανέναν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όλοι μαζί ξεκινάμε, όλοι μαζί θα τελειώσουμε τη χρονιά» σημείωσε.

Σκέψεις για προσωρινή τηλεκπαίδευση σε απομακρυσμένες περιοχές

Η νέα αυτή πραγματικότητά όμως, δίνει και ιδέες για την πιθανή συμμετοχή επιπλέον μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν να αντιμετωπίσουν περιορισμούς για ένα μέρος της χρονιάς.

Ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε σε υποψήφιους μαθητές τους από την Οργάνη, που έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να εγγραφούν, αλλά φοβούνται το χειμώνα, γιατί πρακτικά τους είναι δύσκολο να κατέβουν (και να επιστρέψουν) από τον οικισμό τους χειμερινούς μήνες.

Για αυτό και έχει σκοπό να προτείνει στην Γενική Γραμματεία σε τέτοιες περιπτώσεις, που η μετακίνηση ενέχει κινδύνους, να γίνεται η εκπαίδευση μόνο των συγκεκριμένων μαθητών, για την περίοδο που ουσιαστικά είναι αποκλεισμένοι, να συμμετέχουν χωρίς να είναι αποκλεισμένοι από την εκπαιδευτική διαδικασία.

«Υπάρχουν αρκετά άτομα που θέλουν να εγγραφούν, και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για να βοηθήσουμε όσους θέλουνε» σημείωσε, και αυτό κάνουν, στο πλαίσιο που ορίζει το Υπουργείο.

Κανένα φως για τον Ίασμο

Εδώ και αρκετά χρόνια, το ΣΔΕ Κομοτηνής έχει πρωτοστατήσει στην δημιουργία σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ίασμο, θεωρώντας πως υπάρχουν στην περιοχή υποψήφιοι μαθητές που θα μπορούσαν να καλύψουν τυχόν δημιουργία της δομής.

Η πρόταση αυτή είχε την στήριξη της Δημοτικής Αρχής, καθώς και των Βουλευτών της Ροδόπης, αλλά προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει, με τον κ. Βλάχο να σημειώνει πως όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει πρόοδος στο θέμα και φέτος.

Ένας παράγοντας είναι ο κορωνοϊός και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει, σταματώντας ή αναιρώντας πολλά σχέδια, όμως φαίνεται πως από την πλευρά του Υπουργείο υπάρχει η ανησυχία ότι θα επαναληφθεί το κακό προηγούμενο στον οικισμό, μιας και πριν από πολλά χρόνια είχε λειτουργήσει ΣΔΕ στην περιοχή, και έκλεισε λόγω έλλειψης μαθητών.

Παρόλα αυτά η πρόταση συνεχίζει να υφίσταται από την πλευρά του ΣΔΕ Κομοτηνής, και μένει τώρα να φανεί πότε θα την υιοθετήσει το Υπουργείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.