Συνεχιζονται οι παρεμβασεις στο κτιριο του παλιου Γυμνασιου Θηλεων

Θα γίνουν εργασίες σε υπόγειο και εξωτερικούς χώρους∙ παρεμβάσεις και προσβασιμότητας

Με το πέρας της σχολικής χρονιάς, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στα σχολεία του Δήμου Κομοτηνής, ώστε να είναι έτοιμα την επόμενη σχολική χρονιά, να υποδεχθούν τους μαθητές.

Εξαίρεση από αυτό δεν θα μπορούσε να είναι το κτίριο του παλιού Γυμνασίου Θηλέων, που στεγάζει πλέον το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής και το 5ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.

Φέτος μάλιστα θα συνεχίσουν οι εκτεταμένες εργασίες στο κτίριο που είχαν ξεκινήσει από την περυσινή χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος συντήρησης Διδακτηρίων του Δήμου, σημείωσε η επιβλέπουσα του έργου κ. Ειρήνη Κουλεσίδου.

Πού θα γίνουν οι εργασίες

Πολλές από τις εργασίες θα γίνουν στο υπόγειο, με παρεμβάσεις όπως βαφές, αλλαγή παραθύρων κ.α., ενώ στην πίσω αίθουσα θα τοποθετηθεί δεξαμενή πετρελαίου, και θα χτιστεί τοίχος γύρω από τον καυστήρα, δημιουργώντας πυροδιαμέρισμα.

Παράλληλα θα γίνει πλήρης αναμόρφωση στις τουαλέτες, με ανασχεδιασμό τους για να προστεθεί και τουαλέτα ΑΜΕΑ.

Την ίδια ώρα θα γίνουν εργασίες στην αίθουσα υπολογιστών, όπου έχει εντοπιστεί υγρασία στον τοίχο, ενώ θα γίνει έλεγχος για την υγρασία και στο κυλικείο του σχολείου, όπου υπάρχει πρόβλημα στην οροφή του.

Στο κτίριο θα τοποθετηθεί υδρορροή, καθώς και ράμπα ΑΜΕΑ βελτιώνοντας την πρόσβαση σε αυτό.

Προβλήματα όμως έχουν εντοπιστεί και στα εξωτερικά κτίρια, με υγρασία στην οροφή τους, για αυτό και ξεκίνησαν από εκεί οι εργασίες με την στεγανοποίηση και εργασίες στην κεραμοσκεπή.

Επίσης θα γίνει παρέμβαση και στο πίσω μέρος του κτιρίου, που έχει στρωμένη άσφαλτο η οποία έχει φθαρεί και θα αντικατασταθεί με βιομηχανικό δάπεδο, όπως το μπροστά μέρος του σχολείου, που θα βοηθήσει στη στεγανοποίηση το υπογείου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως παρά τα επιμέρους ζητήματα, το ίδιο το κτίριο, όπως παρατήρησε και η κ. Κουλεσίδου βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, δείχνοντας την ποιότητα κατασκευής του, παρά τα χρόνια του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.