“DapEcon”, Η πρωτη πανελλαδικα mobile app πολιτικου φορεα…

...ανήκει στην ΔΑΠ –ΝΔΦΚ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ

Η  πρώτη πανελλαδικά εφαρμογή για κινητά πολιτικού φορέα ανήκει στην ΔΑΠ –ΝΔΦΚ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
 
Το όνομα αυτής “DapEcon”. Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδικά εφαρμογή για κινητά που υλοποιήθηκε από κάποιον πολιτικό φορέα, είτε πρόκειται για κόμμα είτε για φοιτητική παράταξη είτε για νεολαία, που παρουσιάστηκε επισήμως από τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ, στην έναρξη της χθεσινής εκδήλωσης με θέμα «Προς το νέο μοντέλο ανάπτυξης: Ευρωπαϊκή Ένωση και Επενδύσεις». 

Νικόλαος Πατσέας «Στόχος μας η διευκόλυνση του έργου των φοιτητών, συμβαδίζοντας με την τεχνολογική εξέλιξη και τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας»

Ιθύνων νους πίσω από την πρωτοπόρα αυτή εφαρμογή, ο υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οικονομικών Επιστημών κ.Νικόλαος Πατσέας, ο οποίος μιλώντας στον «ΠτΘ» εξήγησε πως πρόκειται για μία πρωτοπόρα εφαρμογή για android και για iphone «στόχος της οποίας είναι η διευκόλυνση του έργου των φοιτητών και της ενίσχυσης του ενδιαφέροντός τους για το τμήμα, συμβαδίζοντας με την τεχνολογική εξέλιξη και τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας».
 

Μέσα από την εφαρμογή αυτή οι φοιτητές του Τμήματος μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για ανακοινώσεις και εκδηλώσεις του τμήματος, μπορούν να βρίσκουν σχετικό υλικό, ανακοινώσεις καθηγητών και πληροφορίες για τη λειτουργία της γραμματείας, οτιδήποτε δηλαδή μπορούν να χρειαστούν αναφορικά με τη Σχολή και όλα αυτά απλά με ένα κατέβασμά της.
 
Όπως επεσήμανε «η ιδέα ήταν δική μου και προέκυψε από το πρώτο έτος των σπουδών μου, ωστόσο έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια μέσα στην Oργάνωση και να συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες γνώσεις και την εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενο έτσι ώστε να καταφέρουμε να την υλοποιήσουμε». «Είμαστε οι πρώτοι πανελλαδικά, σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς φορείς που πετυχαίνουμε κάτι τέτοιο, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο από κανένα κόμμα, καμία παράταξη και καμία νεολαία. Είναι κάτι που μας χαροποιεί πάρα πολύ και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι καθώς δουλεύαμε περισσότερα από πενήντα άτομα, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, επί δύο βδομάδες συνεχώς. Θα πρέπει να τους ευχαριστήσω όλους και κυρίως τον Ορέστη Βασιλειάδη, ο οποίος ήταν και ο πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας, αυτός που στην ουσία «μετενσάρκωσε» τη δική μου ιδέα σε αυτή την εφαρμογή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.