«Cotton+: Τι ισχυει για το 2021»

Οι αλλαγές του προγράμματος των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων παρουσιάστηκαν σε ειδική τηλεδιάσκεψη

Τη δυναμική που έχει αποκτήσει το πρόγραμμα «Cotton+» των Θρακικών Εκκοκκηστηρίων στις τάξεις των βαμβακοπαραγωγών της περιοχής μας απέδειξε η συμμετοχή των παραγωγών στην ειδική διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και είχε τίτλο  «Cotton+: Τι ισχύει για το 2021».

Όπως εξηγούν τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια σε ανακοίνωσή τους «η συμμετοχή των παραγωγών-συνεργατών μας ήταν μεγάλη. Μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε τα οφέλη που είχαν όσοι συμμετείχαν πέρυσι στο Cotton+. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά “πολλοί παραγωγοί πήραν πάνω από 8 λεπτά το κιλό επιπλέον και αρκετοί πάνω από 10 λεπτά” ως αποτέλεσμα επιδότησης ποιοτικών ποικιλιών, επιδότησης χαμηλής υγρασίας και το κλείσιμο της τιμής μετά την παράδοση.

Με βάση την εμπειρία των τελευταίων ετών από το Cotton+ και τις προτάσεις των παραγωγών-συνεργατών μας και γνωρίζοντας τα ειδικά προβλήματα του βαμβακιού στη Θράκη αποφασίσαμε για το 2021 να κάνουμε κάποιες βελτιώσεις στο πρόγραμμα (μεγαλύτερη επιδότηση των χαμηλών υγρασιών, υψηλότερη χρηματοδότηση και αρκετές άλλες), τις οποίες αναλύσαμε στην τηλεδιάσκεψη».

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου δόθηκε η δυνατότητα να ξεκαθαριστούν λεπτομέρειες του προγράμματος και να ακουστούν ενδιαφέρουσες απόψεις. «Γενικά ήταν κατ’ εμάς μια πολύ εποικοδομητική εκδήλωση, όπου επικράτησε η αισιοδοξία για το βαμβάκι την χρονιά που έρχεται» αποτιμά η εταιρεία.  

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τα ισχύοντα του προγράμματος Cotton+ το 2021-22 εδώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.