Χιλιαδες πιστοι προσκυνησαν την Αγια Μαρινα στον Ιμερο

Προσήλθαν στο προσκύνημα για να τιμήσουν την Αγία και να προσκυνήσουν την εικόνα της

Κατά χιλιάδες συνέρρευσαν οι πιστοί το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιουλίου, παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας, στο προσκύνημα του Ιμέρου, για να τιμήσουν τη μνήμη της Αγίας και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της.

Οι πιστοί προσήλθαν από νωρίς, προσκυνώντας στον παλιό ναό, όπου φυλάσσεται η εικόνα της Αγίας Μαρίνας, αλλά και συμμετέχοντας στον πανηγυρικό εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που ευλόγησε και τους άρτους που είχαν προσκομίσει στο χώρο οι πιστοί.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας, τονίζοντας πως η ζωή σε αυτό τον κόσμο, προσμετράται σε λίγες δεκαετίες, αλλά αποτελεί ένα σκαλοπάτι στην αιωνιότητα.

Οι άγιοι, όπως η Αγία Μαρίνα, ζούσε σε δύσκολα χρόνια, όμως και σήμερα τα χρόνια είναι δύσκολα, γιατί οι άνθρωποι που αποφασίζουν να ζήσουν όπως θέλει ο Θεός τίθενται στο περιθώριο αυτού του κόσμου. Η δε κοσμική ζωή σήμερα, τόνισε, δεν έχει ποιότητα, γιατί λέει «θα σε φάω για να ζήσω, θα πατήσω πάνω σου για να γίνεις σκαλοπάτι να φτάσω πιο ψηλά» ενώ η κατά Θεού ζωή έχει ποιότητα, και ο χριστιανός καλεί αν ζήσουν όλοι μαζί σε κοινωνία αγάπης.

«Όταν κανείς ζει με ποιότητα και ορθώς εκκλησιαστικά, τότε, επειδή ο κόσμος την αλήθεια δεν μπορεί να την βαστάξει, και συκοφαντείται, και λοιδορείται και ψάχνει να βρει τρόπους για να καταποντίσει, δυσφημίσει, να κατακερματίσει αυτό τον άνθρωπο» τόνισε, όμως σήμερα, όπως και στα χρόνια της Αγίας, άνθρωποι με σταθερή πίστη μπορούν και στέκονται όρθιοι για να αντιπαλέψουν τα μηνύματα του κόσμου, τη συκοφαντία και την αδικία.

Η Αγία Μαρίνα με την παρουσία της και τη ζωή της στο προσκύνημα του Ιμέρου, γίνεται μια γωνιά ευλογημένη, ένα καταφύγιο στη ζωή και ένα ευσκιόφυλλο δέντρο για να ξαποστάσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για μια αξιοπρεπή, απλή ειρηνική και ένθεη ζωή, κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.