Αθλητικη δραση για τους μαθητες των ειδικων σχολειων της Κομοτηνης

Ευχάριστη εμπειρία για τους 54 μαθητές του Ειδικού Σχολείου και του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης Κομοτηνής, αποτέλεσε η συμμετοχή τους, στους αγώνες αθλοπαιδείας και στις ειδικές αθλητικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, που οργάνωσαν για πρώτη φορά στη Ροδόπη, η ομάδα φυσικής αγωγής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ.
 
Η υλοποίηση του ειδικού προγράμματος, ήταν ένα στοίχημα, με δεδομένη τη μεγάλη δυσκολία διοργάνωσης αγώνων που απευθύνονται σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπως διευκρίνισε ο  υπεύθυνος της ομάδας φυσικής αγωγής κ. Χρήστος Γαντζίδης. Χάρη στην άψογη συνεργασία με τις διευθύνσεις και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, επιτεύχθηκε η συμμετοχή και των 54 παιδιών που παρακολουθούν τις τάξεις των ειδικών σχολείων.
 
Οι αγώνες προσαρμόστηκαν ανάλογα στις δυνατότητες των παιδιών που έλαβαν μέρος και περιελάμβαναν αγώνα δρόμου 60 μέτρων, ρίψη ελαστικής σφαίρας και άλμα εις μήκος χωρίς φόρα, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ. Η δεύτερη φάση του προγράμματος εξελίχθηκε στο ΔΑ Κομοτηνής και αφορούσε σε αθλητικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
 
Η δράση υποστηρίχθηκε από τον τομέα ολοκληρωμένης φυσικής αγωγής του ΤΕΦΑΑ και την κ. Σοφία Μπάτζιου, ειδική στην προσαρμοσμένη φυσική αγωγή η οποία είναι εμπνεύστηκε τα παιχνίδια στα οποία συμμετείχαν οι μαθητές των ειδικών σχολείων.
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.