Αρση του περιορισμου χρησης νερου σε Ιμερο – Μαρωνεια- Πλατανιτη

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Χ. Μέτιου

Με απόφαση που εκδόθηκε την Κυριακή 25 Ιουλίου, ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Μέτιος ήρε το μέτρο της προληπτικής περιοριστικής χρήσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στους οικισμούς που υδροδοτούνται από τα δίκτυα ύδρευσης Ιμέρου και Μαρώνειας-Πλατανίτη.

Όπως τονίζει η διοίκηση του Δήμου με ανακοίνωσή της, «Έτσι επανήλθε η κανονικότητα στην περιοχή στο συντομότερο εφικτό χρονικό διάστημα υστέρα και από την υπεύθυνη στάση του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Η απόφαση της Περιφέρειας

Αποφασίζουμε την άρση ισχύος της σχετικής Απόφασης του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. και επιτρέπουμε τη χρήση του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από το δίκτυο ύδρευση των οικισμών που υδροδοτούνται από τα δίκτυα ύδρευσης Ιμέρου και Μαρώνειας-Πλατανίτη του Δήμου Μαρώνειας Σαπών για όλες τις χρήσεις.

Ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών, ως υπεύθυνος ύδρευσης, οφείλει να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών για την παρούσα απόφαση.

Να λαμβάνει συνεχώς τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της ποιότητας του νερού και να ενημερώνει τους κατοίκους για την ποιότητα του και για κάθε αλλαγή η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους.

Να ελέγχει το σύστημα χλωρίωσης του νερού, πραγματοποιώντας μετρήσεις υπολειμματικού χλωρίου σε διάφορα σημεία του δικτύου διασφαλίζοντας ότι τηρούνται οι παραμετρικές τιμές που ορίζονται.

Να ελέγχει το σύστημα ύδρευσης συνολικά για διαπίστωση τυχόν φθορών, βλαβών και ελλείψεων και να φροντίζει για την άμεση επιδιόρθωση ή αντικατάσταση, όπου επιβάλλεται.

Να προβαίνει στην παρακολούθηση του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, πραγματοποιώντας δειγματοληψίες σε διάφορα χρονικά διαστήματα, με τους όρους και τη συχνότητα που προβλέπεται, αποστέλλοντας στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων. Σημειώνεται ότι τα δείγματα θα πρέπει να αναλύονται από εργαστήρια που πληρούν τις προϋποθέσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.