ΑΠΘ: Λουκετο σε σχολη μετα απο απειλες κατα των ελεγκτων για τον κοροναιο

ΣΘΕ «Τις τελευταίες τρεις ημέρες παρεμπoδίζεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου της ΣΘΕ με φραστική βία και με απειλές σωματικής βίας»

Να αναστείλει τα μαθήματα της Πέμπτης στο κεντρικό κτίριο, εξαιτίας παρεμπόδισης του έργου των υγειονομικών ελεγκτών, αποφάσισε η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών παρεμπόδιζαν τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη τους ελέγχους στην είσοδο της Σχολής.

Η ανακοίνωση της ΣΘΕ αναφέρει ότι οι ίδιοι προχώρησαν σε φραστικές επιθέσεις αλλά και απειλές προς τα πρόσωπα των υγειονομικών ελεγκτών. Τα ίδια περιστατικά συνεχίστηκαν και την Τετάρτη.

Ακολούθησε η είσοδος των φοιτητών εντός του κτιρίου χωρίς να επιδείξουν τα σχετικά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Σημειώνεται ότι η Σχολή μετρά δύο θετικά κρούσματα κοροναϊού.

Η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών έλαβε δραστικά μέτρα κι αποφάσισε την αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών στο κεντρικό κτίριο για σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ότι θα προβεί σε όλες τις ενέργειες για την αντιμετώπιση εκείνων που υπονομεύουν την ασφάλεια του υγειονομικού covid πρωτοκόλλου.

Για τα παραπάνω γεγονότα η Κοσμητεία της Σχολής ζητά τη συνολική στήριξη των ιθυνόντων για την ομαλή εφαρμογή του υγειονομικού ελέγχου κατά την έλευση των φοιτητών στο κεντρικό κτίριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΘΕ

«Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές

Η Σχολή Θετικών Επιστημών με ιδιαίτερη χαρά ξεκίνησε τη δια ζώσης διδασκαλία των μαθημάτων τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου έχοντας προβεί σε μία σειρά ενεργειών για τη διασφάλιση της υγείας όλων των συμμετεχόντων με τη συνεργασία της Πρυτανείας.

Ωστόσο, τις τελευταίες τρεις ημέρες παρεμπoδίζεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου της ΣΘΕ με φραστική βία αλλά και με απειλές σωματικής βίας προς τους υγειονομικούς ελεγκτές από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών.

Ως αποτέλεσμα, ο έλεγχος περιορίστηκε και φοιτητές-τριες εισήλθαν στο κεντρικό κτήριο της Σχολής χωρίς να επιδείξουν τα σχετικά πιστοποιητικά. Η ανεξέλεγκτη είσοδος ατόμων επιδεινώνει με βεβαιότητα την κατάσταση με απροσδιόριστες για την ώρα συνέπειες όταν στο κεντρικό κτήριο της ΣΘΕ έχουν ήδη εντοπιστεί δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η Κοσμητεία της Σχολής εκφράζει την προσήλωσή της στην ιδέα του ανοικτού και ζωντανού Πανεπιστημίου και στη δια ζώσης διδασκαλία. Ωστόσο, η διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων είναι απαράβατος όρος για τη διενέργεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η Κοσμητεία προβαίνει σε αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών στο κεντρικό κτίριο της ΣΘΕ για αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.

Η Κοσμητεία καλεί όλες και όλους που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία σε εγρήγορση και να στηρίξουν την προσπάθεια για δια ζώσης διδασκαλία των μαθημάτων με διασφάλιση της υγείας όλων των μελών της ΣΘΕ.

Η Κοσμητεία καλεί όλους τους υπεύθυνους να υποστηρίξουν και να εφαρμόσουν τη διαδικασία του υγειονομικού ελέγχου και του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την προστασία από τη λοίμωξη με SARS-CoV-2.

Η Κοσμητεία θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που διασφαλίζουν την ασφάλεια της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Από την Κοσμητεία της ΣΘΕ»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.