Αποτελεσματα χαρας και «αποσυμπιεσης» για τους μαθητες του Φροντιστηριου «Πολυδυναμο»

Οι Δήμητρα Αποστόλου, Δήμητρα Μίγγου, Δανάη Θωίδου, Σταυρούλα Κοκκορού, Κωνσταντίνα Φράγκου, Γιώργος Μπλέτσας και Δεφνέ Μπερέν Ισμαήλ ξεκινούν το καλοκαίρι τους στοχεύοντας τις σχολές πρώτης προτίμησής τους

Δεν υπάρχει χώρος για την λέξη αποτυχία στον χώρο του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Πολυδύναμο» εφόσον η προσπάθεια από πλευράς των «πρωταγωνιστών» των Πανελλαδικών εξετάσεων, ήτοι των μαθητών και των μαθητριών, καταβλήθηκε, ανεξαρτήτως αν πέτυχαν ή όχι τον στόχο που είχαν θέσει, είναι το βασικό μήνυμα της χθεσινής ημέρας, όπως αποτυπώθηκε και από τον φιλόλογο και συνιδιοκτήτη του Φροντιστηρίου κ. Ηρακλή Χατζηιωαννίδη.

Αντιθέτως υπάρχει πολύς χώρος για την λέξη επιτυχία και τα χαμόγελα που πλημμύρισαν τις εγκαταστάσεις τους, από τους μαθητές και τις μαθήτριές τους, αρκετοί εκ των οποίων ξεπέρασαν τις κορυφαίες βαθμολογίες των 18.000 και 19.000 μορίων και άρα πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει.

Ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις φετινές επιδόσεις των μαθητών τους, που ανοίγουν τις πόρτες τόσο των υψηλόβαθμων όσο και όποιας σχολής ο καθένας επιθυμεί για να επισημάνει πως «το χαμόγελο και η συγκίνηση τόσο των μαθητών όσο και των γονέων μας ικανοποιεί γιατί μέσα από χρόνια προσπάθεια έχουμε “χτίσει” πάνω τους και τους έχουμε εφοδιάσει τόσο με γνώσεις όσο και με την ψυχή μας, σε έναν αγώνα που είναι καθημερινός και όπως αποδεικνύεται βρίσκει αντίκρισμα».

Τα χθεσινά χαμόγελα αντικατέστησαν μια ιδιαίτερα απαιτητική και από άποψη ψυχολογικών αντοχών περίοδο, γεγονός στο οποίο ο κ. Χατζηιωαννίδης στάθηκε θέλοντας να υπενθυμίσει πως οι μαθητές που φέτος δοκίμασαν τις δυνάμεις τους «γεύτηκαν» και μια διετία εγκλεισμού λόγω του κορωνοϊού, σε χρόνια κομβικά για την πορεία τους στην εκπαίδευση, αφήνοντας τα δικά της «αποτυπώματα». Γι’ αυτό και κατά την άποψή του για έναν καθηγητή και φυσικά για τον γονέα ναι μεν επιβάλλεται το γνωστικό αντικείμενο να έρχεται σε προτεραιότητα αλλά απαιτείται και η κατανόηση της ψυχολογίας των παιδιών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο ίδιος έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλους όσους προσπάθησαν και πέτυχαν, για να στείλει το μήνυμα του «λιγότερο δυνατού συμβιβασμού σε κάθε τομέα και επίπεδο της ζωής τους» και της συνεχούς προσπάθειας ως την επίτευξη των ονείρων τους.

Σταυρούλα Κοκκορού: Στην Ελληνική Φιλολογία με 19.420 μόρια

Στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΑΠΘ θα φοιτά από τον προσεχή Σεπτέμβρη η Σταυρούλα Κοκκορού, η οποία «έσπασε» το φράγμα των 19.000 μορίων πετυχαίνοντας την συνολική βαθμολογία των 19.420 μορίων.

Η τόσο υψηλή βαθμολογία δεν αποτελεί για την ίδια εφαλτήριο για κάποια πιο υψηλόβαθμη σχολή, δεδομένου του γεγονότος ότι την φετινή χρονιά γνώρισε σε μεγαλύτερο βάθος και αγάπησε ουσιαστικά τα μαθήματα της έκθεσης και κυρίως των αρχαίων ελληνικών.

Για την ίδια το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται, όπως εξήγησε, σε μια συνεχή και απαιτητική προσπάθεια, δίχως στιγμή χαλάρωσης που δεν σκεφτόταν τις πανελλαδικές, ωστόσο με την υποστήριξη της οικογένειας και των καθηγητών της μπόρεσε να συνεχίσει.

Το ξέγνοιαστο καλοκαίρι που ακολουθεί θα της προσφέρει τη δυνατότητα να προετοιμαστεί για την εκκίνηση μιας νέας ζωής.

Δήμητρα Μίγγου: Αγώνας σθένους με στόχο την Ιατρική

Με 19.255 μόρια στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο μπορεί να ξεκινήσει την αναζήτηση του φοιτητικού της σπιτιού στην συμπρωτεύουσα καθώς αναμένεται να φοιτήσει στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Το ανθρώπινο σώμα, ο τρόπος που λειτουργεί και το ερευνητικό κομμάτι της ιατρικής επιστήμης όπως δήλωσε την ενδιέφερε ανέκαθεν γεγονός που σε συνδυασμό με την πολύ καλή βαθμολογία που πέτυχε την οδηγεί στην επιλογή της ιατρικής.

Και αν το αποτέλεσμα την δικαιώνει, η όλη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων δεν ήταν άνευ δυσκολιών, με την ίδια να επισημαίνει πως ήταν αρκετές οι στιγμές που αμφισβήτησε τον εαυτό και τις δυνατότητές της, ωστόσο στάθηκε στα πόδια της και ανταπεξήλθε στα θέματα των εξετάσεων που τελικά δεν ήταν όπως τα φανταζόταν.

Για την ίδια οι πανελλαδικές ήταν αγώνας σθένους και λιγότερο μαθησιακός, εξηγώντας πως «όποιος έχει την δύναμη να αντέξει μέχρι τέλους τελικά θα ανταμειφθεί». Η βοήθεια της οικογένειας και των καθηγητών της ήταν κρίσιμη για την ίδια, κάτι ωφέλιμο και για την αμέσως επόμενη περίοδο που θα προετοιμαστεί για όσα ακολουθήσουν.

Κωνσταντίνα Φράγκου: «Ψυχολογικός αγώνας» οι Πανελλήνιες

Σε δεύτερες σκέψεις σε σχέση με την επιλογή της φαρμακευτικής μπήκε η Κωνσταντίνα Φράγκου η οποία με την βαθμολογία των 18.745 μορίων που πέτυχε μπορεί να διεκδικήσει και την είσοδό της στην Ιατρική.

Η ίδια εξήγησε πως εν αντιθέσει με άλλους υποψηφίους δεν ήταν κατασταλαγμένη ως προς τις σχολές προτίμησής της, ωστόσο με την πολύ καλή βαθμολογία της η Ιατρική έχει μπει στις σκέψεις της. Η απόφασή της ωστόσο θα ληφθεί εφόσον δει τα προγράμματα σπουδών κάθε τμήματος, με αυξημένους «πόντους» στις σχολές στα Γιάννενα που θα ήθελε να αποτελέσουν τον τόπο των φοιτητικών της χρόνων.

Και για την Κωνσταντίνα η μεγαλύτερη δυσκολία που συνάντησε ήταν ψυχολογική, χαρακτηρίζοντας τις πανελλαδικές εξετάσεις έναν «ψυχολογικό αγώνα» που απαιτεί ψυχραιμία και ψυχική ισορροπία.

Το 19 στην Έκθεση αποτέλεσε για εκείνη την μεγαλύτερη έκπληξη η οποία ωστόσο «απαντάται» στο γεγονός ότι όπως τόνισε «έγραψα με την ψυχή μου και κατάφερα να αποδώσω την σκέψη μου για ένα θέμα στο οποίο είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη».

Η συνέχει για το καλοκαίρι εμπεριέχει έναν και μοναδικό στόχο αυτόν της επιστροφής στην ψυχική ηρεμία, καθώς η ανακοίνωση των βαθμολογιών έθεσε το τέλος σε μια ιδιαίτερα αγχωτική περίοδο.

Γιώργος Μπλέτσας: Αναποφάσιστος μεν, πολλές επιλογές δε

Αναποφάσιστος ως προς το αντικείμενο των σπουδών του δηλώνει ο Γιώργος Μπλέτσας, έχοντας ωστόσο πληθώρα επιλογών στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο δεδομένης και της βαθμολογίας των 18.620 μορίων.

Η πληροφορική αλλά και οι στρατιωτικές σχολές θα αποτελέσουν σίγουρα όπως τόνισε αντικείμενο της έρευνας που θα ακολουθήσει πριν την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού του δελτίου, μαζί και με άλλους τομείς δεδομένου και του καθαρού 20 στο μάθημα του ΑΟΘ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια ωραία εμπειρία κατά την οποία δεν δυσκολεύτηκε πολύ, ενώ δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και έτοιμος για την συνέχεια του Καλοκαιριού.

Δήμητρα Αποστόλου: Καλοκαιρινή «αποσυμπίεση» και νέο ξεκίνημα στην Νομική

Το πρώτο βήμα ακριβώς προς την επίτευξη της εισόδου της στη Νομική Σχολή των Αθηνών έκανε χθες με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Δήμητρα Αποστόλου η οποία ούσα υποψήφια στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο πέτυχε βαθμολογία των 18.340 μορίων.

Η ίδια δήλωσε ικανοποιημένη που μετά από τόση προσπάθεια, προσωπική και συλλογική σε συνεργασία με τους καθηγητές της, κατάφερε να ανταπεξέλθει στο στοίχημα των Πανελλαδικών εξετάσεων πετυχαίνοντας βαθμολογία που επιτρέπει την είσοδό της στην σχολή πρώτης προτίμησής της.

Για την ίδια η φετινή διαδικασία των πανελλαδικών δεν είναι εξαιρετικά δύσκολη υπό την έννοια ότι η προσπάθειά της ήταν συνεχής και πολύχρονη. Η συμπόρευσή της, όλα αυτά τα χρόνια, με τους καθηγητές και το οικείο της περιβάλλον και η βοήθεια που της προσέφεραν ήταν όπως εξήγησε κομβικής σημασίας για την ίδια, και έτσι τώρα, εμφανώς ικανοποιημένη, θέτει ως βασικό σκοπό του αμέσως επόμενου διαστήματος την πλήρη «αποσυμπίεση» από το άγχος της όλης διαδικασίας.

Δεφνέ Μπερέν Ισμαήλ: Με υπομονή και επιμονή στην Ιατρική του ΑΠΘ

Απευθείας από τις διακοπές κατέφθασε στο Φροντιστήριο «Πολυδύναμο» η Δεφνέ Μπερέν Ισμαήλ για να γιορτάσει με συμμαθητές και καθηγητές της την επιτυχία των 17.840 μορίων στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο που θα της επιτρέψει την είσοδό της στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ.

Η ίδια δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη για το επιτυχές αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε ήδη από την Α’ Λυκείου δεδομένων και των δυσκολιών που αντιμετώπιζε με την γλώσσα. Όπως εξήγησε κυρίως λόγω της δεύτερης γλώσσας είχε αρκετά κενά τα οποία με επιμονή και υπομονή, αλλά και τη βοήθεια των καθηγητών της κάλυψε, ώστε να μπορεί σήμερα να δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει τις σπουδές της στην Ιατρική, την οποία επέλεξε λόγω της αγάπης της για τα μαθήματα που ως επιστήμη θεραπεύει.

Η είσοδός της όπως εξήγησε, λόγω και της ποσόστωσης, θα μπορούσε να θεωρηθεί σίγουρη, ωστόσο όπως εξήγησε η ειδική αυτή μέριμνα δεν την απέτρεψε καθ’ όλη την διάρκεια των σχολικών της χρόνων να προσπαθεί για το καλύτερο και να διεκδικεί το άριστο, και βαθμοί όπως το 19,3 στο μάθημα της Χημείας το επιβεβαιώνουν.

Δανάη Θωίδου: Τα αποτελέσματα διέψευσαν την απαισιοδοξία της

Ανακουφισμένη δήλωσε από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η Δανάη Θωίδου, η οποία φύση όπως δήλωσε απαισιόδοξη θεωρούσε πως δεν είχε διαγράψει την καλύτερη πορεία στις πανελλαδικές.

Η βαθμολογία των 17.800 μορίων ωστόσο την διέψευσε και της χάρισε ενθουσιασμό για το γεγονός ότι σύντομα αναμένεται να αποτελέσει μέλος της Πολυτεχνικής οικογένειας του ΑΠΘ και δη του Τμήματος Χημικών Μηχανικών στο οποίο επιθυμεί να ενταχθεί.

Η απόφαση της αυτή οφείλεται όπως εξήγησε στη φετινή χρονιά κατά την οποία αγάπησε ιδιαίτερα την χημεία, αν και κανένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα δεν αποτέλεσε για την ίδια ιδιαίτερη δυσκολία.

Για την ίδια το στοίχημα των πανελλαδικών ήταν επίσης αυτό της ψυχολογίας και της ορθής διαχείρισης του χρόνου, που της επέτρεψε η τελευταία αυτή χρονιά να κυλήσει ομαλά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.