Στη Βουλη οι μαθητες του Γυμνασιου Σαπων και του Μειονοτικου Λυκειου Κομοτηνης

Τους ξενάγησε ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης

Τους μαθητές του Γυμνασίου Σαπών και του Μειονοτικού Λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ με τους καθηγητές τους υποδέχθηκε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Αφού ξεναγήθηκαν και τα δύο σχολεία στην έκθεση και στο κτήριο του Κοινοβουλίου ο Ευριπίδης τους κάλεσε στο χώρο της Ολομέλειας όπου είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα που τους επισήμανε: «Ο Βουλευτής σας είναι από τα πιο σοβαρά και δραστήρια μέλη του Κοινοβουλίου μας και δυναμικά συνεχώς διεκδικεί λύσεις για τα ζητήματα της περιοχής σας της Ροδόπης και όλης της Θράκης… Να είστε περήφανοι γι αυτόν». Οι μαθητές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα επιδοκιμάζοντας τον Πρόεδρο.

Στη συνέχεια και αφού ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου στο χώρο της Ολομέλειας ο Ευριπίδης Στυλιανίδης απευθύνθηκε διαδοχικά και στα δύο σχολεία χωριστά. Στα παιδιά των Σαπών τόνισε: «Να είστε περήφανοι για τον τόπο σας τις Σάπες και να αγωνίζεστε γι’αυτόν. Η πίστη και η αγάπη η δική σας θα τον ξαναδυναμώσει αρκεί όλοι μαζί να βάζουμε στόχους και να τους διεκδικούμε. Αυτό πράττουμε εδώ με πείσμα κάθε μέρα. Όπως κάποτε φέραμε την ΑΣΠΑΙΤΕ ενώ δεν το πίστευε κανείς τώρα πρέπει να πετύχουμε και νέους στόχους…». Οι εκπαιδευτικοί θύμισαν στα παιδιά την ανάπλαση του σχολικού συγκροτήματος στις Σάπες όταν ο Ε. Στυλιανίδης ήταν Υπουργός Παιδείας και τον ευχαρίστησαν γι αυτό.

Στη συνέχεια ήλθαν τα παιδιά της Μειονότητας, μαθητές του Τζελάλ Μπαγιάρ στους οποίους ο Βουλευτής είπε: «Να είστε περήφανοι για το σχολείο σας διότι αυτό συμβολίζει το σεβασμό στην εκπαιδευτική ελευθερία της μειονότητας και τη φιλία, την ειρήνη και τη συνεργασία με τη γειτονική Τουρκία. Θεμελιώθηκε κάποτε από τους ηγέτες των δύο κρατών υλοποιώντας τη Συνθήκη της Λωζάνης. Εδώ σε αυτή την αίθουσα κυρώθηκε αυτή η Συνθήκη που είναι η μακροβιότερη και αποτελεσματικότερη στη μεταπολεμική ιστορία διεθνώς. Σήμερα έχουμε κάνει πολύ περισσότερα βήματα θετικής διάκριση οικοδομώντας στη Θράκη μια ανοιχτή κοινωνία πρότυπο, όπου Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ζουν ελεύθερα και ειρηνικά και συνδημιουργούν. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για βελτίωση. Αυτούς τους αγώνας τους δίνουμε όλοι μαζί οι συνάδελφοι ανεξάρτητα από κόμματα ή θρησκευτικές πεποιθήσεις. Πάνω από όλα είμαστε όλοι Ροδοπίτες κι αυτό μας κάνει περήφανους»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.