Απο την Κρητη εως τον Εβρο οι πρωτες επιλογες των μαθητων του Φροντιστηριου «Μεθοδικο»

Η Αλίκη Κασάπη, η Θεοδώρα Γιαννακοπούλου και η Κατερίνα Μάστορα πέτυχαν τους στόχους για τους οποίους «μόχθησαν»

Η άνοδος των φετινών βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Μεθοδικό» ώστε να πετύχουν την είσοδό τους στις Σχολές πρώτης επιλογής τους.

Η Αλίκη Κασάπη, η Θεοδώρα Γιαννακοπούλου και η Κατερίνα Μάστορα πέρασαν στις σχολές που δήλωσαν πρώτες στο μηχανογραφικό τους δελτίο,  όπως και μια μεγάλη πλειοψηφία των φετινών υποψηφίων. Τα συγχαρητήρια ωστόσο των καθηγητών του Φροντιστηρίου όπως τα μετέφερε ο Μαθηματικός κ.Νίκος Νικολαΐδης, ανήκουν σε όλους όσους προσπάθησαν και έλαβαν το «βάπτισμα του πυρός», ανεξαρτήτως της σειράς επιτυχίας που έλαβαν.

Άλλωστε όπως εξήγησε ο ίδιος «δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος μέσα σε μία σχολή και να μην το άξιζε. Όποιος δεν πέρασε ή δεν πέρασε εκεί που ήθελε ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν το άξιζε».

Κληθείς να εκφράσει την άποψή του επί των βάσεων ο ίδιος τόνισε πως ανέβηκαν, ακόμα και στον κλάδο υγείας, που αναμενόταν πτώση, γεγονός που σύμφωνα με την άποψή του οφείλεται στις υψηλές βαθμολογίες που πέτυχαν οι υποψήφιοι στο μάθημα της Έκθεσης, οι οποίες «κάλυψαν» τις χαμηλότερες βαθμολογίες που υπήρξαν σε μαθήματα όπως η Φυσική και η Βιολογία.

Ο κ.Νικολαΐδης απευθυνόμενους προς τους υποψηφίους θέλησε να υπογραμμίσει πως «στις πανελλαδικές δεν αξιολογείται ο χαρακτήρας ή το είναι σου, πρόκειται απλά για μία διαδικασία, την οποία περνάς και η οποία προσπαθεί να ταξινομήσει βάσει κάποιων αντικειμενικών κριτηρίων τους μαθητές σε σχολές». «Δεν είσαι αποτυχημένος, δεν τελειώνει η ζωή ό,τι και αν γίνει και μόνο πιο ώριμος μπορείς να βγεις από όλη αυτήν την διαδικασία» πρόσθεσε για να τονίσει πως «το πιο σημαντικό για τους μαθητές είναι να βρεθούν και να σπουδάσουν κάτι που αγαπάν γιατί αυτό θα τους συντροφεύσει σε όλη τους την ζωή και επίσης ό,τι κάνει κανείς με μεράκι και αγάπη θα τον οδηγήσει σίγουρα, αργά η γρήγορα, στην επιτυχία».

Στην Ιατρική της Κρήτης η Αλίκη Κασάπη

Στην Ιατρική Σχολή στο Ηράκλειο της Κρήτης θα φοιτά από το νέο ακαδημαϊκό έτος η Αλίκη Κασάπη.  Μάλιστα η επιλογή του Ηρακλείου ήταν όπως εξήγησε συνειδητή καθώς πριν αποφασίσει μίλησε με αρκετούς οι οποίοι την διαβεβαίωσαν και για το επίπεδο της Σχολής και των καθηγητών, όσο και για την καλή φοιτητική ζωή που προσφέρει η Κρήτη.

Η φετινή ήταν η δεύτερη προσπάθειά της στις πανελλαδικές εξετάσεις για την επίτευξη του μοναδικού της στόχου που ήταν όπως τόνισε η ιατρική, καθώς «μέσα από το επάγγελμα αυτό μπορείς να προσφέρεις στους ανθρώπους». Όπως έκανε γνωστό μάλιστα ούσα μικρότερη «δεν μπορούσα να αντέξω το γεγονός ότι μπορεί κάποιος δικός μου άνθρωπος, κάποιος γνωστός να χρειαστεί βοήθεια και εγώ να μην μπορώ να την προσφέρω». «Οπότε κατάλαβα ότι θα ήθελα πολύ να γίνω γιατρός και να βοηθάω τον κόσμο» πρόσθεσε δηλώνοντας ικανοποιημένη από την επίτευξη του στόχου της.

Ερωτηθείσα σχετικά με την απόσταση από τον τόπο της καταγωγής της, ήτοι την Κομοτηνή εξήγησε πως ναι μεν την τρομάζει ωστόσο δεν θα ήθελε να περιορίσει τις επιλογές της λόγω αυτής. Οι γονείς της, όπως τόνισε, στην στήριξαν στην επιλογή της και έτσι από τον Σεπτέμβριο θα βρίσκεται στην Κρήτη, όπου ευελπιστεί παράλληλα με τις σπουδές της να καταφέρει να ασχοληθεί τόσο με τον αθλητισμό και την ζωγραφική που αγαπά, όσο και με την κοινωνική ζωή που προσφέρεται.

Στην καλύτερη Ιατρική της χώρας η Θεοδώρα Γιαννακοπούλου

Στην Ιατρική, αλλά αυτή τη φορά των Αθηνών, θα φοιτά από τον προσεχή Σεπτέμβρη και η Θεοδώρα Γιαννακοπούλου η οποία δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη από τα χθεσινά αποτελέσματα αλλά και έτοιμη να ξεκινήσει το νέο κεφάλαιο της ζωής της.

Η ιατρική είναι ο τομέας που επέλεξε ήδη από τα γυμνασιακά της χρόνια, δεδομένης της αγάπης της για τη Φυσική αλλά και το ενδιαφέρον της για την έρευνα.

Η επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρει επίσης την οδήγησε στην πόρτα της Ιατρικής Αθηνών, η οποία όπως εξήγησε επιλέχτηκε, γιατί θεωρείται η καλύτερη στην Ελλάδα και ανάμεσα στις 150 καλύτερες στον κόσμο, αλλά και γιατί ευρύτερα η Αθήνα προσφέρεται για νέες εμπειρίες και περισσότερες ευκαιρίες.

Η ίδια αναφέρθηκε στην τεράστια βοήθεια που έλαβε ήδη από την πρώτη λυκείου από τα στελέχη του Φροντιστηρίου «Μεθοδικό» τονίζοντας πως είναι σημαντικό κάποιος να ξεκινά από νωρίς, θέτοντας τις βάσεις. Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στην ψυχολογική υποστήριξη που έλαβε, καλώντας τους νέους υποψηφίους να μην «πελαγώνουν» και να μην τα παρατάνε. «Πιστεύω ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις παρουσιάζονται ως κάτι πολύ κακό και προφανώς απαιτείται διάβασμα, ωστόσο χρειάζεται υπομονή και προσοχή στους καθηγητές σου, είτε αυτοί είναι του σχολείου, είτε του φροντιστηρίου». «Είναι σημαντικό να κερδίζεις ό,τι μπορείς από οπουδήποτε και οποιονδήποτε» κατέληξε.

Το Βιομηχανικό Σχέδιο «κέρδισε» την  Αρχιτεκτονική για την Κατερίνα Μάστορα

Η Σύρος και το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτέλεσε την πρώτη επιλογή της Κατερίνας Μάστορα, η οποία μικρότερη επιθυμούσε την Αρχιτεκτονική, ωστόσο βλέποντας δουλειές αποφοίτων του Τμήματος αλλά και το πρόγραμμα σπουδών του που ήταν πιο «κοντά» στα ενδιαφέροντά της, το Βιομηχανικό Σχέδιο την κέρδισε.

Για την ίδια η χρονιά που πέρασε ήταν τόσο αγχωτική όσο και όμορφη, δεδομένου ότι υπήρχε ένας συγκεκριμένος σκοπός για τον οποίο «εργαζόταν», παρά το γεγονός ότι όλα φάνταζαν «δυσκολότερα» απ’ ό,τι ήταν.

Η επιλογή της Σύρου επίσης ήταν κάτι που της άρεσε, καθώς θεωρεί πως είναι μια όμορφη ευκαιρία, σε αυτήν την ηλικία, να ζήσει κάποιος σε νησί.

Ερωτηθείσα σχετικά με το πώς φαντάζεται τη φοιτητική της ζωή η ίδια δήλωσε πως επιθυμεί να γνωρίσει ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, να μάθει πολλά και καινούργια πράγματα και να κερδίσει ωραίες εμπειρίες, που θα θυμάται στο μέλλον με όμορφο τρόπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.