Απο 1 Σεπτεμβριου οι δηλωσεις συγκομιδης οινοποιησιμων σταφυλιων

Μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ ενημερώνει τους  κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, ότι υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τον Καν(ΕΚ) 436/2009,όπως ισχύει κάθε φορά.
 
Ειδικότερα, για το έτος 2017, οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του ΥΠΑΑΤ: www.minagric.gr.
 
Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2017 και λήγει την 30η Νοεμβρίου του 2017, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις νέες δηλώσεις.
 
Υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Συγκομιδής σταφυλιών έχουν όλοι οι Αμπελουργοί που κατέχουν πάνω από ένα στρέμμα οινοποιήσιμων  ποικιλιών αμπέλου.
 
Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας (ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα-αποζημιώσεις ΕΛΓΑ κ.λ.π.) υποβάλλεται μηδενική δήλωση συγκομιδής με συμπλήρωση των απαραίτητων πεδίων.
 
Η μη έγκαιρη υποβολή της Δήλωσης συνεπάγεται με αποκλεισμό των διαφόρων ευεργετημάτων των μέτρων όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
 
Info
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.