Απαραιτητη η συνεχης επιμορφωση των πτυχιουχων Φυσικης αγωγης

Ο Αντώνης Καμπάς για την 1η Διεθνή Θερινή Ακαδημία- Καινοτόμες Πρακτικές στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό

Την υπογραφή του Αντώνη Καμπά, Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής φέρει το πρόγραμμα της 1ης Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας- Καινοτόμες Πρακτικές στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, που ξεκινά σήμερα στην Αθήνα, και στην οποία έγκριτοι και αναγνωρισμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζουν την τελευταία λέξη των επιστημονικών επιτευγμάτων και τις πλέον σύγχρονες πρακτικές που έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στην πράξη.

Ο κ. Καμπάς, ως επιστημονικός υπεύθυνος για την διοργάνωση, μίλησε στο Ράδιο Παρατηρητής και τη Νατάσσα Βαφειάδου για την ανάληψη της διοργάνωσης αυτής της Ακαδημίας, αλλά και τους στόχους που θέλουν να πετύχουν σε αυτή τη διοργάνωση, που απευθύνεται αποκλειστικά σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, απόφοιτους, διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες με πτυχίο Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Θεματική η προπόνηση στην παιδική ηλικία

Η Ακαδημία, σημείωσε, αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνογερμανικής Αγωγής, η οποία τον κάλεσε να κάνει την επιστημονική επιτήρηση του προγράμματος, με αντικείμενο τις καινοτόμες πρακτικές στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό.

Η Θερινή Ακαδημία ξεκινά με πρώτη θεματική την προπόνηση στην παιδική ηλικία, μια θεματική που είναι διαρκώς εξελισσόμενη, πολύ περισσότερο από αυτές των ενηλίκων, μιας και συνεχώς ανακαλύπτονται νέες μέθοδοι, καινούριες ιδέες, και για αυτά θέλουν να ενημερώσουν τους πτυχιούχους φυσικής αγωγής, αλλά και για ό,τι καινούριο υπάρχει στο χώρο τους, σε σχέση με το παιδί και την προπόνηση, όχι μόνο για την μεγιστοποίηση της απόδοσης, αλλά και για την υγεία.

Για αυτό και το πάνελ των καλεσμένων αποτελείται από καθηγητές υψηλού επιπέδου, που έχουν να πουν πολλά για τα πιο επίκαιρα θέματα στον τομέα της προπονητικής του παιδιού.

Συνδυάζει θεωρία με πράξη

Η ακαδημία αυτή έχει και διπλό χαρακτήρα, συνδυάζοντας την θεωρία με την πράξη. Έτσι την Πέμπτη, που γίνεται η υποδοχή των συνέδρων, θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο για πρώτες βοήθειες.

Την Παρασκευή, πρώτη ημέρα της Ακαδημίας, θα λάβει χώρα μια στρογγυλή τράπεζα με την κύρια ομιλία να δίνει ο Craig Williams, από το Πανεπιστήμιο του Exeter, που θα μιλήσει για την προπονητική επιβάρυνση, την απόδοση και τον τραυματισμό στα παιδιά, ενώ άλλοι καθηγητές από τα ΤΕΦΑΑ της χώρας θα μιλήσει για το θεωρητικό κομμάτι του δικού τους τομέα, ενώ το απόγευμα ξεκινούν τα πρακτικά εργαστήρια.

Αυτά, από το πρώτο, που αφορά τα πρώτα βήματα στον αθλητισμό, μέχρι το τελευταίο, θα γίνουν με τη συμμετοχή και παιδιών, από ακαδημίες, που θα δείξουν τα παραδείγματα στην πράξη.

Απαραίτητη η συνεχής επιμόρφωση

Στόχος τους είναι η Ακαδημία αυτή, που έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, φτάνοντας τους 50, να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με διαφορετική θεματική.

Η ενημέρωση άλλωστε στον τομέα τους, είναι συνεχής, από τους πανεπιστημιακούς μέχρι στους προπονητές και τους καθηγητές Φυσικής αγωγής, μιας και όλα αλλάζουν συνέχεια στον τομέα.

Θεωρώντας δε πως έπρεπε να γίνει κάτι μετά τις εξετάσεις, για αυτό και προχώρησε η Ακαδημία αυτή, και ευελπιστούν πως θα είναι πάρα πολύ καλή οργάνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.