Απαντηση της ΔΕΥΑΚ στις κατηγοριες Χασαν Χασαν για αφυλακτες δεξαμενες νερου

«Αστήρικτες και αβάσιμες οι καταγγελίες∙ εγγυημένη η άριστη ποιότητα του πόσιμου νερού»

Ουδέποτε υπήρξε οποιαδήποτε καταγγελία -γραπτή ή προφορική- για την ποιότητα του νερού στην περιοχή Τυχηρού, απάντα η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ στα όσα της καταλόγισε με γραπτή του δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Χασάν Χασάν.  Παράλληλα διαβεβαιώνει, θέλοντας να εξαλείψει κάθε τυχούσα σκιά πως η ποιότητα του νερού σε όλη την περιοχή ευθύνης της ελέγχεται καθημερινά. Όσο για την απουσία κλειδαριών και περίφραξης, η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ αποδίδει την έλλειψη σε διαρρήξεις και κλοπές που είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζει καθημερινά η υπηρεσία.

Ολόκληρη η απάντηση της ΔΕΥΑΚ είναι η εξής:

«Η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. έχει να παρουσιάσει ένα σημαντικότατο και αναμφισβήτητο έργο τόσο στον αστικό ιστό, όσο και στους οικισμούς του Δήμου μας. Ενδεικτικά, αξίζει ν’ αναφέρουμε πως το ποσό των έργων που έχουν ολοκληρωθεί και είναι υπό κατασκευή ξεπερνούν τα 17.000.000,00 Ευρώ, όλα μέσω προγραμμάτων, και αφορούν αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς. Σ’ αυτά δε συμπεριλαμβάνουμε τις γεωτρήσεις, τους τροφοδοτικούς αγωγούς, τις δεξαμενές και τις Η/Μ εγκαταστάσεις. Μιλάμε, λοιπόν, για χρηματοδοτούμενα έργα τα οποία ξεπερνούν τα 20.000.000,00 Ευρώ. Έχουμε ολοκληρώσει την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στο 90% περίπου των οικισμών, κάτι που η Διοίκηση στην οποία εσείς κάποτε συμμετείχατε όχι μόνο δεν κατάφερε να υλοποιήσει, αλλά ούτε και να οραματιστεί. 

Διαβάζοντας την εν λόγω ανακοίνωση-καταγγελία ανατρέξαμε στα αρχεία και στα πρωτόκολλα της Υπηρεσίας μας και δε βρήκαμε καμία απολύτως καταγγελία –σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Χασάν στα αναγραφόμενά του για την περιοχή του Τυχηρού, για ζητήματα που αφορούν την ποιότητα του νερού, αλλά ούτε και κάποια προφορική αναφορά σε υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι διαρρήξεις και οι κλοπές σε εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουμε συνεχώς και καθημερινά. Τρανταχτό παράδειγμα ήταν η σύλληψη από την Ελληνική Αστυνομία και η καταδίκη κλεπταποδόχου σε δύο χρόνια φυλάκιση για υλικά της Υπηρεσίας μας που βρέθηκαν στην κατοχή του. Σπασμένες πόρτες και παράθυρα, παραβιασμένα λουκέτα, κομμένα καλώδια, κλεμμένες σχάρες και πάσσαλοι περίφραξης είναι τραγικά για μας συμβάντα που η Υπηρεσία μας αντιμετωπίζει καθημερινά. Και που πάντα φροντίζει να συντηρήσει και να αποκαθιστά το σύνολο των φθορών. Όλα αυτά, όμως, δε στάθηκαν ποτέ λόγος και αιτία που να επηρέασαν την ποιότητα του παρεχόμενου νερού προς τους δημότες και καταναλωτές μας.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της  Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής με συνέπεια στο έργο, το οποίο επιτελούν, εγγυώνται στους καταναλωτές και στους δημότες μας την άριστη ποιότητα του πόσιμου νερού που τους παρέχουμε. Είναι το νερό αυτό το οποίο εσείς χαρακτηρίζετε ακριβοπληρωμένο, μόνο που θα θέλαμε να σας θυμίσουμε πως η τελευταία αύξηση στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. έγινε επί δικής σας διοίκησης, το 2008, αυξάνοντας τότε την τιμή ανά κλίμακα έως και 34%. Οπότε είναι περιττό να σας θυμίσουμε τι λέει ο λαός για το σχοινί και τον κρεμασμένο. Έκτοτε επί δικής μας διοίκησης και με τη συγχώνευση του 80% στην κλίμακα καταφέραμε και μειώσαμε τα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. σε ποσοστό 6%. Θα θέλαμε να επισημάνουμε πως ουδέποτε είχαμε καταγγελία από την περιοχή που αναφέρετε για ξένα σώματα μέσα σε δεξαμενές και δίκτυα. Όλες οι εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. καθώς επίσης και η ποιότητα του νερού ελέγχονται καθημερινά από το πιστοποιημένο Χημείο της Υπηρεσίας μας και από εξειδικευμένο συνεργείο, οι δεξαμενές και τα δίκτυα συντηρούνται, χλωριώνονται και παρακολουθούνται μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων και του εκσυγχρονισμού, που η δική μας διοίκηση εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο κ. Χασάν Χασάν είχε και στο παρελθόν προβεί σε καταγγελίες προς τη Διοίκηση του Δήμου για ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα στη διεκδίκηση έργων από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Στο διάστημα που πέρασε, όμως, από την καταγγελία του ο Δήμος Κομοτηνής ήδη έχει πάρει ένα μεγάλο μέρος του Προγράμματος και έπεται και συνέχεια. Προφανώς, στην ίδια πανομοιότυπη κατεύθυνση εκτόξευσης αστήρικτων και αβάσιμων καταγγελιών είναι και η παρούσα καταγγελία του!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.