Χασαν Χασαν: Αφυλαχτες δεξαμενες νερου της ΔΕΥΑΚ κρυβουν κινδυνους για την υγεια των κατοικων

Μέχρι και νεκρό ζώο στη δεξαμενή νερού καταγγέλλουν πως βρήκαν κάτοικου του Τυχηρού

Ερωτήματα προς την Διοίκηση του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ απευθύνει ο Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Αντώνη Γραβάνη κ. Χασάν Χασάν.

Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος της Σύμπραξης Προοπτικής αναφέρεται στη δεξαμενή διανομής νερού στον οικισμό του Τυχηρού, μεταφέροντας την ανησυχία των κατοίκων για την κατάσταση που παρουσιάζει.

«Η παράταξή μας έγινε αποδέκτης των ανησυχιών αυτών από πλευράς κατοίκων του οικισμού σύμφωνα με τις οποίες η περίφραξη της δεξαμενής είναι παντελώς κατεστραμμένη, και άρα μη υφιστάμενη, ενώ η πρόσβαση στην δεξαμενή είναι τουλάχιστον εύκολη καθ’ ότι και το καπάκι της δεξαμενής δεν διαθέτει κανέναν μηχανισμό κλειδώματος, με αποτέλεσμα αυτή να είναι εκτεθειμένη σε οποιονδήποτε το επιθυμεί να «παρέμβει» επί της δεξαμενής» σημειώνει συγκεκριμένα ο κ. Χασάν και σπεύσει να συμπληρώσει πως «οι φωτογραφίες που μας έστειλαν οι κάτοικοι επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες τους, καθώς διαπιστώνεται ότι με περισσή ευκολία μπορεί να εισέλθει οποιοσδήποτε στον χώρο της δεξαμενής έχοντας πρόσβαση σε δεξαμενή και νερό.

«Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων», όπως μεταφέρει ο δημοτικός σύμβουλος, «πολλάκις στο παρελθόν έχουν απομακρύνει από την δεξαμενή διάφορα απορρίμματα και νεκρά ζώα, που έγιναν αντιληπτά από την έντονη δυσοσμία στο νερό». Ως εκ τούτου απευθύνει προς τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Κομοτηνής τα παρακάτω ερωτήματα:

-Μετά τις καταγγελίες των κατοίκων στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΚ ότι το νερό μυρίζει, αφού υπήρχε νεκρό ζώο στη δεξαμενή από όπου πίνουν νερό οι κάτοικοι, γιατί δεν έλυσε το πρόβλημα προστασίας της δεξαμενής από ενδεχόμενη ανθρώπινη, και όχι  μόνο, παρέμβαση;

-Πώς διασφαλίζεται η ποιότητα του νερού της δεξαμενής ώστε να μην διατρέχει κίνδυνο η δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής;

-Υπάρχουν παρόμοια προβλήματα και σε άλλες δεξαμενές;

-Εγγυάται ο Δήμαρχος και η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ την ποιότητα του νερού που πίνουν και ακριβοπληρώνουν οι δημότες;

«Είναι ξεκάθαρη υποχρέωση του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ να προφυλάξει το χώρο και να εγκαταστήσει έστω μία κλειδαριά ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων. Αποτελεί σοβαρή παράβαση η “συγκεκριμένη ανευθυνότητα” της διοίκησης που ενώ ενημερώθηκε από τους κατοίκους εδώ και χρόνια, ακόμη δεν έχει ανταποκριθεί» τονίζει κλείνοντας ο δημοτικός σύμβουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.