Ανοιξε τις πορτες του το Κοινωνικο Ιατρειο Κομοτηνης

Ενθαρρυντική η ανταπόκριση των γιατρών σημειώνουν οι συντονιστές

Ξεκίνησε χθες Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία της ομάδας Τοπική Οικονομία Ροδόπης Αλλάζω «ΤΟΡΑλλάζω», τη λειτουργία του το εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρεία της Κομοτηνής.
 
Το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο Κομοτηνής το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, το οποίο διαμορφώθηκε σαν εξεταστήριο αλλά και αίθουσα αναμονής, στην οδό Καβείρων 12, αποτελεί μία δράση αλληλεγγύης μελών της τοπικής κοινωνίας που έχει στόχο την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε απόρους και ανασφάλιστους ασθενείς που δεν έχουν καμία δυνατότητα πρόσβασης στην υγεία.
 
Χθες, πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το Κοινωνικό Ιατρείο της Κομοτηνής παρέμεινε ανοιχτό από τις 17:30 έως και τις 20:00 ενώ όπως ανακοινώθηκε από την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 18:00 έως τις 20:00, με πρώτο στόχο την καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν στην πόλη μας και όπως δήλωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο ιατρικά υπεύθυνος αυτής κ. Κοσμάς Παπαχρήστου «εφόσον καταγράψουμε τις ανάγκες θα επεκτείνουμε το ωράριο λειτουργίας σύμφωνα με αυτές.
 
Ο κ. Παπαχρήστου δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση από τους γιατρούς της περιοχής, τονίζοντας πως μέχρι στιγμής στην δομή συμμετέχουν 23 γιατροί, όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων και συνταξιούχοι, η συμμετοχή των οποίων όπως τόνισε «μας τιμά διπλά».
 
«Αυτό δεν σημαίνει πως οι υπόλοιποι συνάδελφοι δεν στηρίζουν το Κοινωνικό Ιατρείο, απλώς δεν έχουμε επικοινωνήσει ακόμα με όλους» υπογράμμισε ο ίδιος απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους εθελοντές, γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και πολίτες να στηρίξουν το έργο του, εθελοντικά.
 
«Καλούμε όλους τους πολίτες να συνεισφέρουν. Όλοι μπορούν να το κάνουν είτε με φάρμακα, είτε με υλικό, ακόμα και με τη δική τους παρουσία σε ανθρωποώρες, γιατί αντιλαμβάνεστε πως για να λειτουργεί σωστά ένα τέτοιο ιατρείο χρειάζεται ανθρώπινο δυναμικό για τις εξωτερικές δουλειές, τη γραμματειακή υποστήριξη κ.α. πάντα πάνω σε εθελοντική βάση» τόνισε ο κ. Παπαχρήστου υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μία πράξη «που θα βοηθήσει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας».
 
Info
Ιατρικός Υπεύθυνος Κοσμάς Παπαχρήστου: τηλ: 6932325724
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Κοινωνικό Ιατρείο: 253 1500 025
Κούλα Παπαδριέλλη: 6943474512
Έλπη Μπλεκάτση: 6932669223
Χρυσούλα Κυρατζόγλου: 6975643998.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.