Ανοιγοντας δρομους για τους Πολιτικους Επιστημονες στην Κομοτηνη

Ενημέρωση για τον τομέα της Πολιτικής Επιστήμης από την αντιπροσωπεία του ΕΟΠΕ στην Κομοτηνή

Τους δρόμους που μπορούν να ακολουθήσουν μετά την αποφοίτησή τους γνώρισαν το απόγευμα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων οι φοιτητές της κατεύθυνσης των Πολιτικών Επιστημών του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ, στην εκδήλωση με θέμα «Πολιτική Επιστήμη, Πολιτικός Επιστήμονας: Ανάλυση, Προοπτικές & Πρακτική Άσκηση» που διοργάνωσε η αντιπροσωπεία Κομοτηνής του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το θέμα μίλησαν ο κ.Συμεών Σιδηρόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, που έκανε την εισήγηση του μέσω διαδικτύου, ο κ. Χρύσανθος Τάσσης, που διδάσκει στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ., αλλά και δύο μέλη της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΔΠΘ, ο κ. Θεράπων Φάκας και η κ. Ελπίδα Περδίκη. 

Γνωριμία με τον ΕΟΠΕ 

Αυτή ήταν η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιεί η αντιπροσωπεία τη φετινή χρονιά, σημείωσε η κ. Αριάδνη Χαρπαντίδου, συντονίστρια στην αντιπροσωπεία του ΕΟΠΕ του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων στην Κομοτηνή, που αφορά κυρίως τα παιδιά από το Τμήμα που θέλουν να προσανατολιστούν κυρίως για τον ρόλο και το τι είναι πολιτικός επιστήμονας, αλλά και το τι μπορούν να κάνουν αργότερα τόσο εντός, όσο και μετά την αποφοίτησή τους από αυτό.
 
Και αυτό γιατί πολλές φορές ο όρος Πολιτικός Επιστήμονας δεν είναι ξεκάθαρος στο ευρύ κοινό, ακόμα και στους φοιτητές που έχουν εισαχθεί στο τμήμα, για αυτό και παρουσιάζουν τόσο τα όσα αυτός περιλαμβάνει, όσο και τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων, που ιδρύθηκε και για να ενισχύσει το ρόλο του πολιτικού επιστήμονα σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.
 
Θέλουμε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε αργότερα, ότι δεν περιοριζόμαστε σε ένα πτυχίο, ότι μπορούμε να κάνουμε και άλλα πράγματα, ότι υπάρχει δυνατότητα πρακτικών, ότι μπορούμε να απασχοληθούμε αργότερα σε ένα επαγγελματικό σωματείο, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από άλλους κλάδους, να δραστηριοποιηθούμε γενικότερα» ανέφερε.
 
Άλλωστε μέσα από τη δράση τους προσπαθούν να δώσουν μια ώθηση σε όλους τους φοιτητές ώστε να δραστηριοποιηθούν, ιδιαίτερα εντός του ΕΟΠΕ, μιας και έχει βοηθήσει και τους ίδιους, ως παλιότερους φοιτητές, να κατανοήσουν το αντικείμενό τους και να πραγματοποιήσουν δράσεις σε αυτό. 

Σημαντική η ενημέρωση για το μέλλον 

Για τις δυνατότητες που θα έχουν οι απόφοιτοι του τμήματος μίλησαν ο κ. Θεράπων Φάκας, εξωτερικός συνεργάτης της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΔΠΘ σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής συμβουλευτικής σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, και η κ. Ελπίδα Περδίκη, στέλεχος του Γραφείου Διασύνδεσης της Δομής.
 
Η κ. Περδίκη τόνισε πως το γραφείο στην ιστοσελίδα του αναρτά έναν μεγάλο όγκο πληροφορίας που έχει να κάνει είτε με ζητήματα απασχόλησης, με θέσεις εργασίας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και σε φορείς που είτε είναι εκπαιδευτικοί είτε είναι ερευνητικοί.
 
Επιπλέον δίνει πληροφορίες για προγράμματα κατάρτισης, όπως σεμινάρια και προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, μεταπτυχιακά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, υποτροφίες αλλά και μια πληθώρα αρθρογραφίας που είναι  πάντα σχετική με την επαγγελματική αποκατάσταση.
 
Σημείωσαν δε προς τους φοιτητές ότι πολλοί τελειόφοιτοι, ή και απόφοιτοι από το ΔΠΘ και αλλού, έρχονται σε επαφή με αυτούς και έχουν καταφέρει να έχουν πληροφόρηση και να βρουν ευκαιρίες εργασίας.
 
Ο κ. Φάκας από την πλευρά του σημείωσε πως η ιστοσελίδα της ΔΑΣΤΑ είναι μια από τις καλύτερα ενημερωμένες, ενώ θέλουν, με την παρουσία και την ενημέρωση που πραγματοποιούν σε αυτές τις εκδηλώσεις, να δώσουν το δικαίωμα στην ελπίδα στους φοιτητές, και να τους υπενθυμίσουν πως παρά τις δυσκολίες, αν αναζητήσουν την πληροφορία, αυτή μπορεί να τους αλλάξει την πορεία.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.