Ανοδος της θερμοκρασιας απο αυριο (και) στη Θρακη

Αναμένεται να φτάσει μέχρι και 39 βαθμούς

Έκτακτη ανακοίνωση καιρού, σχετικά με το Σαββατοκύριακο που θα ακολουθήσει στη Θράκη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έβγαλε η ΕΜΥ. Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατούν στην ηπειρωτική χώρα, γεγονός που πρέπει να λάβουν υπόψιν τους οι πολίτες, έτσι ώστε να προστατευτούν κατάλληλα.

Η πρόγνωση για το Σάββατο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, ενώ οι άνεμοι οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές της θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ λόγω τοπικών συνθηκών (μικροκλίμα, καταβάτες άνεμοι) και ειδικότερα σε περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας που δεν επηρεάζονται από θαλάσσιες αύρες η θερμοκρασία θα φθάσει τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα θα επηρεαστούν περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φθάσει τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη

Ειδικότερα, στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρξουν στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα από νότιες διευθύνσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 βαθμούς και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Κυριακή

Αίθριος  καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις θα ακολουθήσει στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και οι μέγιστες τιμές της στα ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ λόγω τοπικών συνθηκών (μικροκλίμα, καταβάτες άνεμοι) και ειδικότερα σε περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας που δεν επηρεάζονται από θαλάσσιες αύρες, η θερμοκρασία θα φθάσει τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα, θα επηρεαστούν περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φθάσει τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.