Ανησυχια για τους βανδαλισμους στα νεκροταφεια της Καλλιθεας

Ζημιές στα τζάμια από τις προθήκες σε περίπου δέκα μνήματα εντόπισαν οι κάτοικοι

Την ανησυχία τους για τους πρόσφατους βανδαλισμούς που εντοπίστηκαν στο νεκροταφεία του οικισμού της Καλλιθέας, εκφράζουν κάτοικοι και άνθρωποι που κατάγονται από τον οικισμό.

Συγκεκριμένα αυτές τις μέρες παρατηρήθηκε πως σε κάποιους τάφους, είχαν σπάσει με πέτρες τα τζάμια και οι προθήκες από κάποια μνήματα, με άλλα να μένουν ανέγγιχτα.

Όπως μας ανέφερε η κ. Σοφία Δήμου, που βρέθηκε στο χώρο και φωτογράφισε τις ζημιές, αυτές δεν έγιναν σε όλους τους τάφους, αλλά σε περίπου δέκα από αυτούς, και σε μερικά μέρη εντοπίστηκαν και οι πέτρες που χρησιμοποιήθηκαν.

Βέβαια όπως μας τόνισε, τα νεκροταφεία δεν είναι ξένα στους βανδαλισμούς, με το γεγονός ότι βρίσκονται αρκετά μακριά από τον οικισμό (ο οποίος πλέον έχει και πολύ λίγους μόνιμους κατοίκους) να μην βοηθά στην επιτήρησή τους.

Έτσι ακόμα και λίγο μετά το 2000 είχαν γίνει βανδαλισμοί, όταν αφαιρέθηκαν όλες οι μεταλλικές διακοσμήσεις από τους τάφους, και πλέον αυτοί έχουν μόνο μαρμάρινες, ενώ και η μεταλλική πόρτα του νεκροταφείου έχει κλαπεί δύο φορές, με την σημερινή να έχει τοποθετηθεί μόλις 2 χρόνια πριν.

Όπως σημείωσε η κ. Δήμου, οι ζημιές αυτές έγιναν πρόσφατα, μιας και υπάρχουν κάτοικοι που επισκέπτονται συχνά τα νεκροταφεία και θα είχαν προσέξει τυχόν ζημιές που είχαν γίνει σε προγενέστερο χρόνο.

Παρόλο που ελπίζουν πως θα βρεθούν οι δράστες, αυτό που επιθυμούν περισσότερο είναι να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, και να υπάρχει σεβασμός σε αυτού τους χώρους.

Στο χώρο η κ. Δήμου εντόπισε και άλλες φθορές, παρόλο που αυτές είναι σημειακές και φαίνεται να έγιναν παλιότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.