Αναμονη για το πλυσιμο των καδων απορριμματων στην Κομοτηνη

Το όχημα που διαθέτει ο Δήμος έχει υποστεί σοβαρή αβαρία, ενώ αναμένεται να προμηθευτεί καινούριο μέχρι το τέλος του χρόνου

Έχουμε γίνει πολλές φορές αποδέκτες, τόσο διαδικτυακά όσο και κατ’ ιδίαν, παραπόνων για την καθαριότητα πολλών κάδων απορριμμάτων, που με τον καιρό βρωμίζουν και χρήζουν πλυσίματος.

Στα παράπονά τους οι συμπολίτες μας, τονίζουν επανειλημμένα πως χρειάζεται να περάσει το ειδικό όχημα πλυντήριο, όπως γινόταν παλιότερα, γιατί οι οσμές από τους κάδους είναι πολλές φορές έντονες, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μεταφέραμε τα παράπονα αυτά στην διεύθυνση καθαριότητας του Δήμου, καθώς και την απορία για την κατάσταση του οχήματος, το οποίο παλιότερα προχωρούσε σε καθαρισμό των κάδων.

Ο προϊστάμενος του Τμήματος Καθαριότητας κ. Νίκος Στεργιάδης, τόνισε πως το ένα πλυστικό μηχάνημα που έχει ο Δήμος, έχει πάθει σοβαρή αβαρία, και γίνονται προσπάθειες να επισκευαστεί, αν και θα πρέπει να σημειωθεί πως το πρόβλημα υπάρχει για αρκετά μεγάλο διάστημα.

Πέρα αυτού όμως, επειδή το μηχάνημα είναι μικρό, δεν μπορεί να καθαρίζει πολλούς κάδους σύντομα. Χαρακτηριστικά τόνισε πως επειδή πρέπει να ακολουθεί πάντα το απορριμματοφόρο, υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που μπορεί να βγει, όμως μετά από περίπου 10 κάδους, λόγω των υπολειμμάτων που συγκεντρώνονται, πρέπει να σταματήσει τη διαδρομή για να τα πετάξει στο σημείο απόθεσης.

Για αυτό και υπάρχει σχεδιασμός, σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη, για την προμήθεια νέου πλυντηρίου κάδων, μεγαλύτερου που θα μπορεί να καθαρίζει περισσότερους κάδους και να ακολουθεί το απορριμματοφόρο για μεγαλύτερο διάστημα στην πορεία του.

Σε συνδυασμό με το μικρότερο, που περιμένουν να επισκευαστεί, ελπίζουν πως θα μπορέσουν τα μηχανήματα να εξυπηρετήσουν καλύτερα τον καθαρισμό των κάδων, που είναι τόσο απαραίτητος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.