Αναμονη… για την νεα πλατεια της Κομοτηνης

Μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος θα καλυφθεί το κόστος των παρεμβάσεων

Σε δεύτερη φάση, αφού ξεκαθαρίσει ο σχεδιασμός μέσω των έργων που θα ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα όπως το Αντώνης Τρίτσης, θα προχωρήσει η υλοποίηση της μελέτης και του έργου της ανάπλασης της πλατείας και του πάρκου της Κομοτηνής, με βάση το σχέδιο του αρχιτέκτονα Μηνά Κοσμίδη αλλά και τις προτάσεις των πολιτών της Κομοτηνής.

Να θυμίσουμε ότι ο σχεδιασμός για τις παρεμβάσεις ξεκίνησε τον Ιανουάριο της φετινής χρονιάς, όταν η αρχιτεκτονική ομάδα Minas Kosmidis Architects ανέλαβε να προτείνει λύσεις για τη βελτίωση της κεντρικής πλατείας και του πάρκου της πόλης, μέσω παρεμβάσεων μικρής κλίμακας, σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν και αυτοί.

Αποτέλεσμα των ιδεών της ομάδας, αλλά και των προτάσεων που κατατέθηκαν, ήταν η πρόταση που παρουσιάστηκε από το Δήμο Κομοτηνής στο τέλος του Απριλίου, όταν και δημιουργήθηκε μια ιστοσελίδα στην οποία αυτή παρουσιαζόταν, ενώ καλούνταν εκ νέου οι πολίτες να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αυτή τη φορά επί της τελικής πρότασης.

Όλα αυτά έχουν συγκεντρωθεί από το Δήμο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη, και οι υπηρεσίες καταρτίζουν την τελική πρόταση και τις λεπτομέρειές της.

Για να προχωρήσει το έργο θα πρέπει να εκπονηθεί μελέτη, για να καθοριστεί το ακριβές κόστος του, όμως η όλη διαδικασία έχει καθυστερήσει μιας και αυτή την περίοδο προτεραιότητα αποτελούν οι προτάσεις και οι εντάξεις σε χρηματοδοτικά εργαλεία που «τρέχουν» όπως το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Μόλις ολοκληρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, θα προκηρυχθεί η μελέτη, που αναμένεται να καλυφθεί εκτός απροόπτου από ιδίους πόρους του Δήμου, και στη συνέχεια θα αναζητηθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ένταξη του έργου, το οποίο οι πρώτοι υπολογισμοί δείχνουν πως ο προϋπολογισμός θα ξεπεράσει το 1 εκ. ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.