Αναμονη ακομα για την τρυπα στο δρομο για την Πανεπιστημιουπολη

Ολοκλήρωσε τις εργασίες η ΔΕΥΑΚ, η σκυτάλη στο Δήμο για την ασφαλτόστρωση

Δεν αναμένεται άμεσα η πλήρης επισκευή της τρύπας που έχει δημιουργηθεί στο δρόμο για την Πανεπιστημιούπολη, μιας και απομένουν εργασίες που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί πως σε λίγο καιρό δεν θα επανεμφανιστεί το φαινόμενο.

Να υπενθυμίσουμε πως η καθίζηση του οδοστρώματος, που παρουσιάστηκε στις 18 Ιανουαρίου, αποτέλεσε την αρχή διερευνητικών εκσκαφών στο τμήμα, γιατί εικαζόταν πως την προκάλεσε υπόγεια διαρροή, που δεν ήταν εμφανής με το γυμνό μάτι.

Για δύο εβδομάδες λοιπόν, ξεκίνησαν εκσκαφές στο τμήμα που όλο και γινόταν μεγαλύτερες, όσο δεν εντοπιζόταν η πηγή του προβλήματος, ώσπου ανασκάφηκε όλο το κομμάτι του ρεύματος προς Πανεπιστήμιο, αλλά και το δίπλα πεζοδρόμιο.

Τελικά το πρόβλημα εντοπίστηκε στον αγωγό ακαθάρτων, που επισκευάστηκε στις αρχές του μήνα, με την ΔΕΥΑΚ στη συνέχεια να προχωρά στο κλείσιμο της τρύπας που είχε δημιουργηθεί. Με τη λειτουργία του αγωγού να γίνεται κανονικά, τώρα αναμένεται να αναλάβει ο Δήμος την τελική επισκευή του, ώστε να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

Η Τεχνική Υπηρεσία αφού ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση των εργασιών από την ΔΕΥΑΚ, θα ελέγξει, σύμφωνα με την Διευθύντρια κ. Δέσποινα Πάσσου, αν έχει γίνει σωστά η συμπύκνωση του χώματος, γιατί αν βιαστούν να προχωρήσουν στην ασφαλτόστρωση, το πιθανότερο είναι να δημιουργηθεί εκ νέου λακκούβα.

Έτσι αν χρειαστεί επιπλέον παρέμβαση θα γίνουν οι ανάλογες εργασίες, διαφορετικά θα προχωρήσει η ασφαλτόστρωση.

Η κ. Πάσσου προέτρεψε τον κόσμο να κάνει λίγο ακόμα υπομονή, την ώρα που η κίνηση γίνεται κανονικά, έστω και με τις ρυθμίσεις που έχει κάνει ο Δήμος, μέχρι να ολοκληρωθεί κανονικά και να παραδοθεί το έργο χωρίς πρόβλημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.