«Ανακυκλωση» βιβλιων στη Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης (+Gallery)

Εκατοντάδες τίτλοι βιβλίων χαρίζονται στη βιβλιοθήκη κάθε χρόνο από Κομοτηναίους - Οι πολίτες μπορούν να προσέλθουν και να πάρουν βιβλία που χρειάζονται από το ειδικό ράφι που βρίσκεται στη βιβλιοθήκη

Εκατοντάδες τίτλοι βιβλίων, από βοηθήματα μέχρι εγκυκλοπαίδειες και νομικούς κώδικες περνούν κάθε μήνα από το ειδικό ράφι που έχει αφιερώσει για αυτό το σκοπό η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, όπου ο καθένας μπορεί να αφήσει το βιβλίο που θέλει και ο καθένας να πάρει όποιο βιβλίο βρίσκει ότι προτιμά.

 
Μέσα από αυτή την προσπάθεια η Δημοτική βιβλιοθήκη βάζει ακόμα ένα λιθαράκι στην προώθηση της πνευματικής ζωής της πόλης, η οποία είναι και η βασική αποστολή της, μιας και μέσω αυτής τα βιβλία δεν καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στην πνευματική ανάπτυξη των πολιτών.
Μέσα από αυτή τη δράση όμως οι συμπολίτες μας γνωρίζουν και την βιβλιοθήκη, και το γεγονός ότι εισέρχονται σε αυτή είτε για να αφήσουν είτε για να πάρουν βιβλία, αποτελεί ένα πρώτο βήμα για μια καλύτερη επαφή με αυτή και τον πλούτο που κρύβει ανάμεσα στα ράφια της. 

Βιβλία με κάθε περιεχόμενο 

Το πρόγραμμα αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια, τόνισε η Προϊσταμένη του τμήματος παιδείας και δια βίου Μάθησης κ. Αργυρώ Σαλπιγγίδου, η οποία τόνισε πως από αυτό το ράφι περνούν βιβλία με κάθε περιεχόμενο.
 
«Θα βρείτε εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, βοηθήματα, περιοδικά, παιδικά βιβλία» σημείωσε, και από τη βιβλιοθήκη συνέχεια γίνονται δωρεές, είτε σε ιδιώτες είτε σε φορείς, βιβλίων ο αριθμός των οποίων μπορεί να ανέρχεται και στις χιλιάδες.
Η δράση συνεχίζεται όλο το χρόνο, και αρκετοί είναι οι συμπολίτες μας οι οποίοι ενδιαφέρονται, και καθώς καθαρίζουν τις βιβλιοθήκες τους παίρνουν βιβλία που δεν χρειάζονται πλέον και έχουν κλείσει τον κύκλο τους στο σπίτι τους, και για να μην τα παν στην ανακύκλωση, τα φέρνουν στη βιβλιοθήκη.
 
«Είναι μια κίνηση εξαιρετική, που αξιοποιεί όλα τα βιβλία που μπορεί να χρειάζεται κάποιος συμπολίτης μας ιδιαίτερα χάρη στην ανταπόκριση που βλέπουμε από τους συμπολίτες μας» παρατήρησε η κ. Σαλπιγγίδου. 

Εμπλουτίζεται και η συλλογή της βιβλιοθήκης 

Μάλιστα σύμφωνα με την Προϊσταμένη, η δράση αυτή βοήθησε και στον εμπλουτισμό της συλλογής της βιβλιοθήκης, μιας και υπήρξαν δωρεές βιβλίων τα οποία ήταν τόσο αξιόλογα, τα οποία ενέταξαν σε αυτή ώστε να γίνουν κτήμα όλων των Κομοτηναίων.
 
Κλείνοντας η κ. Σαλπιγγίδου απεύθυνε έκκληση στους συμπολίτες μας να φέρουν στη βιβλιοθήκη όσα βιβλία και περιοδικά δεν χρειάζονται υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «να τα φέρουν εδώ πριν καταλήξουν στην ανακύκλωση. Τα βιβλία που δεν τα χρειάζεσαι χάρισε τα στη Βιβλιοθήκη, κάποιος άλλος μπορεί να τα χρειάζεται!»

Δείτε περισσότερες εικόνες κάνοντας κλικ στην κεντρική εικόνα

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.