Αλεξανδρουπολη: Η απαντηση του ανδρα που κρατουσε παρανομα μεταναστες σε τρειλερ

«Έφεραν όπλα-προσπαθούσαν να πυροδοτήσουν εμπρηστικό μηχανισμό»

Την δική του απάντηση θέλησε να δώσει μέσω του δικηγόρου του του άνδρα που συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης από τις Αρχές με την κατηγορία ότι κρατούσε παράνομα σε τρέιλερ 13 παράτυπους μετανάστες. 

Όλες αυτές τις ώρες όπως αναφέρει ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν γίνει αποδέκτες απειλών και ύβρεων.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης:

Αναφορικά με το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στις 22-08-23 και στο οποίο ενεπλάκη ο εντολέας μου ως ιδιοκτήτης του οχήματος , πέραν των εξηγήσεων που έδωσε ήδη στις Αρχές , οφείλονται και εξηγήσεις στην κοινωνία, δεδομένου ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν γίνει αποδέκτες απειλών και ύβρεων.

Κατά την τέταρτη μέρα των πυρκαγιών που πλήττουν την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε από τον ανωτέρω πληθώρα εμπρηστικών μηχανισμών εντός του αστικού ιστού σε κατοικημένη περιοχή και συγκεκριμένα στην Ν. Χηλή και λίγα μόλις μέτρα από την οικογενειακή επιχείρηση του ανωτέρω, στην οποία διαμένει και η εξαμελής οικογένειά του.

Πλησίον των εμπρηστικών μηχανισμών εντόπισε επ’ αυτοφόρω ομάδα μη νόμιμων μεταναστών να επιχειρεί να τους πυροδοτήσει.

Άμεσα ασκώντας το νόμιμο δικαίωμα του κατ’ άρθρο 275 ΚΠΔ , πρόεβη σε αποτροπή και σύλληψη της εγκληματικής ομάδας η οποία έφερε όπλα και κάλεσε ΑΜΕΣΩΣ τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να προβούν στις νόμιμες ενέργειες. Κατά το χρονικό διάστημα που αναμένονταν οι αστυνομικές αρχές , σεβόμενος την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια , παρείχε σε όλους πόσιμο νερό.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ άσκησε λεκτική ή σωματική βία κατά αυτών.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ έφερε όπλο.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ κάλεσε συμπολιτές να προβούν σε παρανομές ενέργειες.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ οδηγήθηκε στις ενέργειες του από ρατσιστικά κίνητρα.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ επιχείρησε να υποκαταστήσει τις Ελληνικές Αρχές.

Αντίθετα καθοδηγούμενος από αίσθημα ευθύνης απέναντι στις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες που κατακαίγονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή συνεπεία εμπρηστικών συμπεριφορών, προέβη στις νόμιμες ενέργειες αποτροπής και περιορισμού εγκληματικών συμπεριφορών , όπως οφείλει να κάνει κάθε πολίτης που έρχεται αντιμέτωπος με τέλεση αυτόφωρων αδικημάτων τα οποία απειλούν και πλήττουν άμεσα την ανθρώπινη ζωή και περιουσία.

Στις ίδιες δε ενέργειες θα προέβαινε ανεξάρτητα από την εθνικότητα των εγκληματιών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης,
Δεμίρης Βασίλειος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.