Αιτημα προς το υπουργειο απο την ΕΛΜΕ Ροδοπης για χρηση προκατασκευασμενων αιθουσων

Ώστε να αντιμετωπιστεί το κτηριακό πρόβλημα των σχολείων της Κομοτηνής

Αίτημα προς τον νέο υπουργό Παιδείας κατέθεσε η ΕΛΜΕ Ροδόπης για την χρήση προκατασκευασμένων αιθουσών προκειμένου να λυθούν τα χρόνια προβλήματα κτηριακών υποδομών που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Κομοτηνής. Σύμφωνα με το σκεπτικό της ΕΛΜΕ Ροδόπης, αφού η κατασκευή νέων κτηριακών δομών στην παρούσα συγκυρία φαντάζει αδύνατη παρά την ήδη δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ απόφαση ίδρυσης ενός επιπλέον ΓΕΛ και ενός Γυμνασίου, η λύση που θα πρέπει να προκριθεί είναι η χρήση προκατασκευασμένων αιθουσών, καθώς ήδη τρείς σχολικές μονάδες του νομού μας, σύμφωνα με το αίτημα, αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης των μαθητών τους και βοηθητικών χώρων. 

Ακολουθεί αναλυτικά το αίτημα της ΕΛΜΕ Ροδόπης προς το υπουργείο Παιδείας:

«Ο λόγος που επικοινωνούμε μαζί σας είναι το χρόνιο πρόβλημα των κτηριακών υποδομών στα σχολεία του νομού μας. Η λύση της οικοδόμησης νέων σχολείων θα έλυνε το πρόβλημα, αλλά αυτή φαντάζει αδύνατη, καθώς υπάρχει ΦΕΚ ίδρυσης 4ου ΓΕΛ και 5ου Γυμνασίου Κομοτηνής, αλλά δυστυχώς δεν έχει υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Αντίθετα, η λύση που δείχνει εφικτή σήμερα είναι η χρήση προκατασκευασμένων αιθουσών.
 
Μάλιστα, το 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής έχει κάνει αίτηση στο Δήμο Κομοτηνής για παραχώρηση δύο προκατασκευασμένων αιθουσών, καθώς για τις φετινές διδακτικές ανάγκες χρησιμοποιούνται ως αίθουσες διδασκαλίας η αίθουσα της Βιβλιοθήκης, το Χημείο και δύο μικρές αίθουσες που προορίζονταν για σχεδιαστήρια, όπου παλιότερα γινόταν μάθημα του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου.
Η παραπάνω λύση θα ήταν ανακουφιστική και για το 3ο Γυμνάσιο που έχει αίθουσες στο υπόγειο, οι οποίες δεν πληρούν τις υγειονομικές προδιαγραφές και για το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο που έχει μετατρέψει σε αποθηκευτικό χώρο το γυμναστήριό του.
 
Έχουμε την πεποίθηση ότι θα δείτε με κατανόηση το αίτημά μας και θα αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλίες για την διευθέτηση των προαναφερθέντων προβλημάτων, γεγονός που θα αποτελέσει ζωτικό στοιχείο για τη λειτουργία των σχολείων μας και ένδειξη σεβασμού στη νεολαία και τους συναδέλφους μας.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.