Αεροψεκασμος σημερα στη Ροδοπη για την καταπολεμηση των κουνουπιων

Σε ποιες περιοχές θα διενεργηθεί

Αεροψεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 2 Αυγούστου, στη Ροδόπη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας.
 
Ο αεροψεκασμός θα διαρκέσει από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι στην περιοχή της Βιστωνίδας και συγκεκριμένα στις περιοχές Φαναρίου, Γλυκονερίου και Σάλπης.
 
Από τη διοίκηση της περιφέρειας συστήνεται να μην κυκλοφορούν στο φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατή τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού για λόγους καθαρά προληπτικούς.
 
Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
 
Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ο αεροψεκασμός θα γίνει εντός των επομένων ημερών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης: 2531354141, 2531354107, 2531354106

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.