66 σπουδαστες σε τρεις ειδικοτητες θα δεχθει φετος το ΙΕΚ-ΟΑΕΔ της Κομοτηνης

Έως τις 16 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι κατά το χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2016 -2017 εγκρίθηκε η εισαγωγή 1.738 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 29 Ι.Ε.Κ του Οργανισμού, προκειμένου να καταρτισθούν σε 23 σύγχρονες ειδικότητες εξέδωσε ο ΟΑΕΔ.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο ΙΕΚ Κομοτηνής θα εισαχθούν 66 σπουδαστές στις ακόλουθες ειδικότητες:
 
1. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυµέσα – Web designer-Developer/Video Games) (α΄ εξ.) 22 σπουδαστές-τριες (1 τµήµα)
2. Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου (α΄εξ.) 22 σπουδαστές-τριες (1 τµήµα)
3. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων (α’εξ.) 22 σπουδαστές-τριες (1 τµήµα)
 
Στα υπόλοιπα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ στην ΑΜΘ θα λειτουργήσουν συνολικά 12 τμήματα τα οποία θα δεχθούν 264 σπουδαστές.
 
Για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία εισαγωγής οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Ι.Ε.Κ προτίμησης τους από 7 Σεπτεμβρίου έως και 16 Σεπτεμβρίου. 

Τα δικαιολογητικά 

Οι υποψήφιοι σπουδαστές για να διεκδικήσουν μια θέση εισαγωγής οφείλουν να καταθέσουν στο ΙΕΚ προτίμησης τους τα παρακάτω δικαιολογητικά:
 
1. Αίτηση Επιλογής: Πρέπει να συμπληρωθεί σχετική αίτηση στην οποία θα αναγράφονται τα ονοµαστικά στοιχεία, τα στοιχεία ταυτότητας και η διεύθυνση κατοικίας του υποψηφίου, καθώς και η σειρά προτίµησης των ειδικοτήτων που πρόκειται να λειτουργήσουν στο Ι.Ε.Κ.
 
2. Τίτλος Σπουδών: Απαιτείται φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΕΠΑΛ , ΕΠΑΣ ή ΤΕΕ Β΄ Κύκλου. Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η προσκόμιση του τίτλου σπουδών (απολυτηρίου ή πτυχίου), θα προσκομίζεται αποδεικτικό τίτλου σπουδών, που θα εκδίδεται από τη Σχολική Μονάδα αποφοίτησης του υποψηφίου και στο οποίο θα αναγράφεται ο τελικός βαθµός αποφοίτησης.
 
3. Οι υποψήφιοι, πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε. θα πρέπει να προσκοµίσουν διαβατήριο και ατοµική άδεια διαµονής ή βεβαίωση τύπου Α, σε ισχύ.
 
4. Δικαιολογητικά προϋπηρεσίας (εάν υπάρχει): Βεβαίωση ΙΚΑ (αναλυτικός λογαριασµός ασφαλισµένου ΙΚΑ) ή βεβαίωση ηµόσιας Υπηρεσίας, στην οποία θα αναγράφεται η προϋπηρεσία (ηµεροµίσθια ή έτη) που τυχόν πραγµατοποίησε ο υποψήφιος σε συγκεκριµένο επάγγελµα και ειδικότητα, ή βεβαίωση ηµόσιας Οικονοµικής Υπηρεσίας (.Ο.Υ.) στην οποία θα αναγράφεται ο χρόνος άσκησης συγκεκριμένης επιτήδευσης από τον υποψήφιο.
 
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Προκειµένου για πολύτεκνο ή τρίτεκνο γονέα ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας ή µονογονεϊκής οικογένειας, µε τους περιορισµούς που τίθενται από την ισχύουσα νομοθεσία ή πιστοποιητικό της ένωσης Πολυτέκνων Ελλάδας όταν πρόκειται για πολύτεκνο γονέα ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας. 

Με μοριοδότηση η εισαγωγή σε περίπτωση υπέρβασης του προβλεπόμενου αριθμού εισαγωγής 

Μετά τη λήξη της υποβολής αιτήσεων επιλογής και εφ’ όσον ο αριθμός των υποψηφίων υπερβαίνει τον προβλεπόμενο αριθµό εισαγωγής, ο Διευθυντής του ΙΕΚ καταρτίζει πίνακα κατάταξης, ανά ειδικότητα, µε µοριοδότηση.
 
Η ανακοίνωση του Πίνακα Κατάταξης θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου και θα περιέχει αναλυτικά τα µόρια, που συγκεντρώνει ο κάθε υποψήφιος από όλα τα κριτήρια. Ο συγκεκριµένος πίνακας εμφανίζει τους επιλεγέντες και επιλαχόντες, ανά ειδικότητα. Την εποµένη της λήξης των εγγραφών των επιλεγέντων ανακοινώνεται από το Διευθυντή του ΙΕΚ ο ακριβής αριθµός των κενών θέσεων ανά τµήµα. Αυτές οι θέσεις θα συμπληρωθούν από τους επιλαχόντες.
 
Από 20 Σεπτεμβρίου έως και 28 Σεπτεμβρίου, οι επιλεγέντες σπουδαστές θα πρέπει να καταθέσουν στο ΙΕΚ επιλογής τους αίτηση οριστικής εγγραφής, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εγγραφή τους ενώ η ανανέωση εγγραφής των σπουδαστών των προηγουμένων εξαμήνων γίνεται από 7 Σεπτεμβρίου έως και 30 Σεπτεμβρίου.
 
 
Info
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ: www.oaed.gr και για την ΑΜ-Θ στις γραμματείες των παρακάτω Ι.Ε.Κ.

 
ΙΕΚ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
ΔΡΑΜΑΣ 7ο χιλ. ΒΙ.ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ 25210-81162
ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΚΑΒΑΛΑΣ 2510-839088
ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΔΡΑ 25310-20363
ΞΑΝΘΗΣ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ 2 25410-66990 & 66991
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 25520-23307

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.