5 συλληψεις σε Ροδοπη και Εβρο για ναρκωτικα

Συνελήφθησαν την Παρασκευή, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, πέντε άτομα, ηλικίας 44, 23 (άντρες), 28, 27 και 25 (γυναίκες) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
 
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Παρασκευής, σε χωριό του Έβρου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του, εντόπισαν και κατέσχεσαν 4 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 16,7 γραμμαρίων γραμμάριων, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 1 μεταλλικό τρίφτη, 1 τσιγαρόχαρτο εμποτισμένο με έλαιο κάνναβης και 1 αυτοσχέδιο ναργιλέ. Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ της ίδιας μέρας, στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, εντόπισαν τις τρεις γυναίκες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κατέχουν από κοινού 10 δισκία ecstasy, τα οποία, όπως προέκυψε, είχαν εισάγει από τη Βουλγαρία.
 
Στο εσωτερικό του οχήματος, καθώς και σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους, σε μία εκ των οποίων βρισκόταν και ο 44χρονος, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 1 δισκίο ecstasy, 1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 1 μεταλλικός τρίφτης και 4 κινητά τηλέφωνα.
 
Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, 1 μεταλλικός τρίφτης και 4 κινητά τηλέφωνα.
 
Σημειώνεται ότι η 27χρονη κατηγορείται επιπλέον για τα αδικήματα της αντίστασης και της απρόκλητης σωματικής βλάβης, διότι στην προσπάθειά της να εμποδίσει την έρευνα των αστυνομικών στην οικία της, αντιστάθηκε και επιτέθηκε απρόκλητα σε έναν από αυτούς. Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής. 

«Ρεκόρ» απατών από 24χρονο Βούλγαρο στην Καβάλα

Κατηγορείται για 142 απάτες και απόπειρες μέσα σε 4 μέρες

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εκατόν 142 απόπειρες απάτης και περίπτωση τετελεσμένης απάτης σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 31-3-2016 έως 3-4-2016, στο νομό Καβάλας.
 
Συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής, στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, 24χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες από κοινού, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη δύο συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.
Αναλυτικότερα, υπήρξαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να εξαπατήσουν ηλικιωμένα κυρίως άτομα στο νομό Καβάλας.
 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως αστυνομικός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο (κυρίως το παιδί τους) ήταν υπαίτιο σε σοβαρό ή θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με ανήλικο, τους ζητούσε να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία.
 
Σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.
 
Σε μία περίπτωση, το μεσημέρι της Κυριακής, αφού κατάφεραν να εξαπατήσουν τηλεφωνικά, με την παραπάνω μεθοδολογία, μία 84χρονη, στη συνέχεια εμφανίστηκε ο 24χρονος, σε σημείο της πόλης που είχαν προκαθορίσει και παρέλαβε από αυτήν το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.
 
Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 24χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το ποσό των 6.000 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην 84χρονη. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 24χρονος, μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, το χρονικό διάστημα 31-3-2016 έως 3-4-2016, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, αποπειράθηκαν επίσης να εξαπατήσουν στο νομό Καβάλας, 142 ηλικιωμένα κυρίως άτομα, χωρίς όμως να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις πράξεις τους.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.