5 Αφγανους μετεφερε απο τον Εβρο με πλαστικη βαρκα 22χρονος συμπατριωτης τους

Άλλα 55 άτομα ανέμεναν επί τουρκικού εδάφους

Συνελήφθη την Παρασκευή τις πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή του Διλόφου Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, 22χρονος, υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε πέντε άτομα υπηκόους Αφγανιστάν. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένας άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, συνεργός του 22χρονου, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι μαζί με τον συνεργό του μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο πέντε μη νόμιμους μετανάστες.
 
Με τη σύλληψη του δράστη απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος, σε άλλα 55 περίπου άτομα, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.
 
Κατασχέθηκε μία πλαστική βάρκα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας. 

«Μαϊμού» τεχνικός της ΔΕΗ έκλεψε από το σπίτι 80χρονης στην Αλεξανδρούπολη 3.000 ευρώ

Στα χέρια της αστυνομίας οι τσιλιαδόροι αναζητούνται ακόμη 3 άτομα
 
Συνελήφθησαν την Πέμπτη το απόγευμα, σε χωριό της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο άτομα, ένας 26χρονος και μια 29χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απλή συνέργεια σε απάτη και κλοπή.
 
Για το ίδιο αδίκημα κατηγορείται επίσης μια 49χρονη, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί τους (1 άντρας και 1 γυναίκα), κατηγορούμενοι για απάτη και κλοπή.
 
Ειδικότερα, την Πέμπτη το πρωί, οι δύο άγνωστοι δράστες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στην οικία 80χρονης, στη Νίψα Αλεξανδρούπολης, όπου η δράστιδα προσποιούμενη υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και προφασιζόμενη υποτιθέμενη συνεννόηση με τον υιό της για παροχή ηλεκτρολογικών εργασιών, εισήλθε στο εσωτερικό της οικίας και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Ακολούθως επιβιβάστηκε στο όχημα, που οδηγούσε ο άγνωστος δράστης και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες, ηλικίας 26 και 29 ετών, διότι, όπως προέκυψε, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι».
 
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες ανήκει στην 49χρονη, η οποία δε συνελήφθη και αναζητείται. Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο κινητά τηλέφωνα. Σημειώνεται ότι η 49χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, ενώ ο 26χρονος για κλοπή. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.