35 θετικα δειγματα εδειξαν τα τεστ κορωνοιου σημερα σε οικισμους του Δημου Αρριανων

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν ελέγχους στους οικισμούς Στροφή, Αγιοχώρι και Νέδα

Νέοι μαζικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 04 Ιανουαρίου 2021 από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με μέριμνα του Δήμου Αρριανών, τόσο στον οικισμό της Στροφής που τελεί υπό περιοριστικά  μέτρα, όσο και τους πολύ γειτονικούς οικισμούς του Αγιοχωρίου και της Νέδας.

Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν μεγάλη και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στην Στροφή εντοπίστηκαν ακόμη 18 θετικά δείγματα σε σύνολο 127 ελέγχων.

Στον οικισμό του Αγιοχωρίου εντοπίστηκαν 8 θετικά δείγματα σε σύνολο 132 ελέγχων, ενώ στον οικισμό της Νέδας 9 θετικά δείγματα σε σύνολο 94 ελέγχων.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος έχει ολοκληρώσει μια εκτεταμένη απολύμανση στους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού της Στροφής, στους δρόμους, στις πλατείες και στους κάδους απορριμμάτων.

Με την σημαντική συμβολή του προέδρου της κοινότητας και του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου εξυπηρετούνται όλες οι ανάγκες των κατοίκων σε φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και προμήθειες.

Παράλληλα ο Δήμος έχει διανέμει από ένα κιβώτιο τρόφιμα σε κάθε οικογένεια, για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών τους για το δεκαήμερο που θα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να περιορίσει τις μετακινήσεις στο ελάχιστο και να διασφαλίσει την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αύριο στον οικισμό του Ηπίου ενώ τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί εκ νέου έλεγχος σε όλους τους παραπάνω οικισμούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.