2η Gourmet Exhibition 2017 στη Θεσσαλονικη

H έκθεση ποιοτικών προϊόντων “Gourmet Exhibition” ετοιμάζεται να υποδεχτεί και φέτος το κοινό της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στις 5, 6 και 7 Μαΐου, στο Lab’attoir, στη Θεσσαλονίκη

Ύστερα από την εξαιρετική επιτυχία της πρώτης έκθεσης, η οποία άφησε τις πλέον θετικές εντυπώσεις, τόσο στους επισκέπτες και στους εκθέτες της όσο και σε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση και υλοποίησή της, η 2η Gourmet Exhibition τοποθετεί φέτος τον πήχη ακόμη ψηλότερα.
 
Ο στόχος ίδρυσης και λειτουργίας της Gourmet Exhibition ήταν η καθιέρωσή της στη συνείδηση του κοινού, επαγγελματίες και καταναλωτές, ως την έκθεση που επικεντρώνεται στην ανάδειξη και προώθηση αποκλειστικά εκλεκτών προϊόντων τα οποία αξίζουν την προσοχή και την προτίμησή μας. Και ήδη κερδήθηκε από πέρσι.
 
Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και ελιές, προϊόντα delicatessen όπως μέλι, μαρμελάδες, γλυκίσματα, ξύδι και αρτύματα, αρωματικά φυτά και βότανα, διάφορα χρηστικά προϊόντα και προϊόντα προσωπικής περιποίησης βασισμένα στα βρώσιμα υλικά, αποτελούν τη σειρά των ειδών που η Gourmet Exhibition προτείνει στους επισκέπτες της, τόσο για τη χρήση τους σε επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ξενοδοχεία, café-bar, παντοπωλεία) όσο και στην καθημερινότητα όλων μας, σε νοικοκυριά, στην εργασία, σε ταξίδια και εκδρομές, αλλά και ως δώρα.
 
Η Gourmet Exhibition όμως δεν περιορίζεται μόνο στην ανεύρεση και έκθεση των προϊόντων αυτών. Μέσα από μία σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων που σχεδιάστηκαν ειδικά για τους επισκέπτες της, το κοινό θα μπορεί να γνωρίσει τα προϊόντα και κυρίως να τα γευθεί.
 
Ακολουθεί το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων στο τριήμερο λειτουργίας της έκθεσης. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

ΗΜΕΡΙΔΑ: Σάββατο 6 /5, 12:00 – 14:00
ΓΗ ΧΡΥΣΑΦΙ:  Γαστρονομία και τουρισμός
Συντονιστής: Άγγελος Ρέντουλας, συντάκτης – Όμιλος Καθημερινή ΑΕ
 
Εισηγητές
 
– Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
– Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης
– Χάρης Τζαννής, συντάκτης γαστρονομίας
– Γιάννης Τσάκαλος, marketing director Electra Hotels & Resorts
– Σάκης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, υπεύθυνος της σελίδας omorfataxidia.gr και του ένθετου Όμορφα Ταξίδια της εφημερίδας Μακεδονία
– Σάκης Καζάκης, exports and sales director, co-founder “Marianna’s Products”
– Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, επικοινωνιολόγος – εκδότρια #FACT
– Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη
OLIVE BAR:  Καθημερινά 5, 6 και 7/5
 
Γευσιγνωσίες ελαιολάδων με την καθοδήγηση των ειδικών:
 
– Κική Ζινοβιάδου, Επίκουρη καθηγήτρια Perrotis College
– Κυριακή Παναγιώτου, Marketing Communications Manager TSANTALI
– Οδυσσέας Βλαχάβας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου
– Μανώλης Σαλιβαράς, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου, Μultichrom
– Γευσιγνωσίες ελιών με τον Κωνσταντίνο Τερτιβανίδη, διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας της Π.Κ.Μ.
 
Cocktail με ελαιόλαδο:   Ο Αναστάσης Βιζυηνός παρασκευάζει το cocktail της Gourmet – Σάββατο 6/5 13:30-14:30
 
MasterClasses
 
Προϊόντα που ταξιδεύουν, με τους:
– Χάρη Τζαννή, συντάκτη γαστρονομίας και τη
– Στέλλα Γραμματικοπούλου, αρχιτέκτων
Παρασκευή 5/5,  12:00-13:00, 19:00-20:00 (english)
 
Εντοπιότητα, με τον
– Γιώργο Χατζηγιαννάκη, ιδιοκτήτη εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη
Παρασκευή 5/5  13:30 – 14:30
 
Μακεδονική Γη, με τους:
– Άρη Δημοκίδη, δημοσιογράφο
– Ευθύμιο Σαββάκη, δημοσιογράφο, Υποψ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ.
– Αλεξάνδρα Ανθίδου, αρθρογράφο γεύσης και οίνου, υπεύθυνη εκδηλώσεων και pr της Οίνοι Βορείου Ελλάδος
Σάββατο 6/5, 15:00 – 16:00   
 
Καινοτόμες εφαρμογές, με τις:
– Ιωάννα Σταμούλου, διευθύντρια Olive Magazine και
– Ελένη Ψυχούλη, παρουσιάστρια, συντάκτη γαστρονομίας
Σάββατο 6/5, 18:15 – 19:15
 
Χορτοφαγική Διατροφή, με τους:
– Κωστή Ζαφειράκη, παρουσιαστή-δημοσιογράφο και
– Κωνσταντίνο Έλβις Μάρκου, ιδιοκτήτη εστιατορίου Ακαδημία
 
Κυριακή 7/5,  13:30 – 14:30 
 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Κυριακή 7/5, 11:00–13:30
Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά
– Συντονίστρια: Ιλιάδα Ευαγγελία Κόθρα, Living Postcards
 
– Συμμετέχουν: Εύη Λαχανά (Laouta Products), Ελένη Πουλόπουλου (Soma Soaps), Παναγιώτα Κυριακοπούλου (Vroxi Soaps), Χρήστος Τσόκης (Top Sponge), Αθανασία Ρόκα (Vis Olivae)
 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ με τους:
– Στέλιο Παρλιάρο, Sweet Alchemy – Παρασκευή 5/5, 16:00–18:30
 
– Τσικρίκη Ηλία, Sous Chef Μακεδονία Palace – Σάββατο 6/5, 16:30–17:30
 
– Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας, Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας – Σάββατο 6/5, 14:00-14:45
 
– Μυρσίνη Λαμπράκη,  chef & σύμβουλο μαγειρικής, συντάκτρια & συγγραφέα γαστρονομίας, διεύθυνση περιοδικού Αλάτι & Πιπέρι – Κυριακή 7/6, 15:00-16:00
 
MENTORING CORNER Καθημερινά
Συμβουλευτική για εκθέτες και εμπορικό κοινό.
 
INSPIRED MEDIA
Προώθηση των προϊόντων της έκθεσης με εμπνευσμένο τρόπο.
 
ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ
Οι επισκέπτες της Gourmet Exhibition, στην τριήμερη διάρκειά της, γνωρίζουν, δοκιμάζουν, ξεχωρίζουν και ψηφίζουν για τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν, αναδεικνύοντας τα καλύτερα της προτίμησής τους!
Απονομή:  Κυριακή 7/5 17:00–18:30 

Οι στόχοι 

Μέσα από όλες αυτές τις δράσεις, η Gourmet Exhibition φιλοδοξεί επαγγελματίες και καταναλωτές να γνωρίσουν άρτια τους παραγωγούς και τα είδη που παράγουν, την ποιότητά τους, την προέλευση των πρώτων υλών τους και κυρίως την αναγκαιότητα για την καθιέρωσή τους στη ζωή μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους η Gourmet Exhibition έχει αποφασίσει να αποτελείται από ιδιαίτερα εκλεκτό και περιορισμένο αριθμό εκθετών χωρίς να φιλοδοξεί να είναι μία μαζική έκθεση τροφίμων.
Η 2nd Gourmet Exhibition πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Thessaloniki Food Festival.
 
Ιnfo
2nd Gourmet Olive & Delicacies Exhibition
−Χρόνος: 5-6-7 Maΐου 2017
−Ωράριο λειτουργίας: 11:00-20:00
−Χώρος: Κτίριο Lab’attoir στα Παλιά Σφαγεία, Θεσσαλονίκη (δυτική είσοδος της πόλης)
−Τηλ: 2313 030 286, e-mail: [email protected]
−H έκθεση είναι ανοιχτή για όλους. Το κόστος εισόδου είναι 5 ευρώ ενώ για εισιτήριο διάρκειας 3 ημερών είναι 12 ευρώ. Η είσοδος για το εμπορικό κοινό είναι δωρεάν.
−Η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους χωρίς επιπρόσθετη οικονομική συμμετοχή.
−Για να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις στείλτε e-mail στο [email protected] με θέμα το όνομα της εκδήλωσης που έχετε επιλέξει.
−Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gourmetoliveexhibition.com

Το ελαιόλαδo MARΩΝ Extra Virgin Olive Oil του Γιώργου Βολουδάκη θα δώσει το παρών στην 2nd Gourmet Olive & Delicacies Exhibition 

Στην Έκθεση 2nd  Gourmet Olive & Delicacies Exhibition από τη Ροδόπη θα συμμετέχει  ως εκθέτης, με το ελαιόλαδο MARΩΝ Extra Virgin Olive Oil – Natives Olivenöl Extra, και ο Γιώργος Βολουδάκης. Το ελαιόλαδο MARΩΝ είναι ένα απολύτως επώνυμο και εξαγώγιμο προϊόν σε πρωτοποριακή συσκευασία.
 
Σημειώστε τις μέρες! Μην  χάσετε την Έκθεση, και κυρίως μη λησμονήσετε να αναζητήσετε στο χώρο της το δικό μας, μαρωνίτικο ελαιόλαδο-διαμάντι!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.