250 παιδια στις κατασκηνωσεις της Μητροπολης Μαρωνειας και Κομοτηνης

Ξεκίνησαν οι κατασκηνωτικές περίοδοι στις εγκαταστάσεις στην ακτή του Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας

Την ακολουθία του Αγιασμού στην έναρξη της πρώτης Κατασκηνωτικής περιόδου των κοριτσιών στις εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής τέλεσε το απόγευμα της 1ης Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων.
 

Για φέτος διακόσια πενήντα παιδιά, αγόρια και κορίτσια θα συμμετέχουν σε τέσσερις  κατασκηνωτικές περιόδους από τις 30 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Ιουλίου, στις κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην ακτή του Αγίου Χαραλάμπους Μαρωνείας.
 
Στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως δίδεται η ευκαιρία για επικοινωνία και δημιουργική συνεργασία της Εκκλησίας με την νέα γενιά.  Βασικός και μοναδικός σκοπός να μορφώσει στις παιδικές ψυχές τον Χριστό.
 

Το πρωινό ξύπνημα, η προσευχή, η έπαρση της Σημαίας, η μελέτη, οι ομαδικές εργασίες, το φαγητό, οι αθλοπαιδιές, το θαλάσσιο μπάνιο, το παιχνίδι, η ψυχαγωγία, ο περίπατος, οι συναντήσεις ομάδων, εξασφαλίζουν μια άνετη και ευχάριστη κοινωνική συμβίωση.
 
Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία η οποία ως φιλόστοργη μητέρα σκύβει με απόλυτο σεβασμό πάνω στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές, προσπαθώντας να μεταδώσει την ομορφιά και το νόημα της χριστιανικής ζωής.


 
Η ανιδιοτελής προσφορά των αρχηγών, υπαρχηγών, ομαδαρχών, στελεχών και των κυριών που διακονούν στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις μαρτυρεί την υπέρβαση του ατομισμού, την κοινωνία των προσώπων και αποτελεί αξιομίμητο παράδειγμα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.